NEVJEROJATNO

Kakav dan! Ljepotice Šarapova i Wozniacki 'out'

26.06.2013 u 19:28

  • +4

Šarapova i Wozniacki 'out' iz Wimbledona

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Nevjerojatan treći dan Wimbledona nastavljen je ispadanjem treće tenisačice svijeta Marija Šarapove i novim ozljedama i predajama mečeva…

Od Šarapove, osvajačice londonskog Grand Slam turnira 2004. godine, u drugom je kolu neočekivano bolja bila 131. igračica svijeta, Portugalka Michelle Larcher de Brito, sa 6:3, 6:4. Ruskinja se nije dobro snašla na skliskoj travi, više je puta tijekom meča pala, a u drugom setu je otišla i na liječnički tretman. Sve je to iskoristila portugalska kvalifikantica za najveći uspjeh u karijeri. U trećem je kolu očekuje dvoboj protiv Talijanke Karin Knapp.

Nije Šarapova jedina imala nevolje u popodnevnim satima trećeg dana Wimbledona. Nekadašnja prva tenisačica svijeta, Dankinja Caroline Wozniacki, izgubila je od Petre Četkovske sa 6:2, 6:2. Wozniacki je već u četvrtom gemu pala i ozlijedila lakat, ali je odlučila igrati do kraja. Čehinja, koja je u 1. kolu izbacila našu Donnu Vekić, nije joj pružila nikakve šanse.


A broj predanih dvoboja u srijedu narastao je čak do sedam! Ranije su zbog ozljeda odustali druga nositeljica Viktorija Azarenka u ženskoj, te naš Marin Čilić, Steve Darcis, John Isner i Radek Štepanek u muškoj konkurenciji.

Naknadno je bez borbe dalje prošla i pobjednica Wimbledona iz 2011. godine Petra Kvitova (predala joj Jaroslava Švedova), dok je neslavno svoj nastup završio i šesti nositelj, Francuz Jo-Wilfried Tsonga. On je zbog ozljede koljena predao meč Latvijcu Ernestsu Gulbisu koji je u tom trenutku vodio s 3:6, 6:3, 6:3.