TRANSFER GODINE

Kaka potpisao, odšteta 68 milijuna eura

08.06.2009 u 21:53

Bionic
Reading

Najbolji igrač Milana, brazilski veznjak Kaka, već je pristao na transfer u madridski Real potpisavši šestogodišnji ugovor. Kraljevski klub tradicionalno je izdašan u plaćanju odšteta, pa će tako Milanu platiti 68 milijuna eura

Kaka je trenutno s reprezentacijom Brazila u Južnoj Americi, a brazilski nogometni savez potvrdio je da je tijekom večeri podvrgnut detaljnom liječničkom pregledu Realovih doktora. Tim pregledom Kaka je jasno dao do znanja da je spreman na transfer koji je uzdrmao nogometno tržište.

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani rekao je da bi u slučaju takve ponude Milan bio vezanih ruku.

'Njegova prodaja bila bi vođena isključivo tržišnom logikom. Ne možemo si dozvoliti da propustimo zaraditi 70 milijuna eura', rekao je Talijan i kroz redove poslao i cijenu čelnicima Reala ako odluče postati novi Kakaini poslodavci.

U Realu je u tijeku smjena vlasti i novi predsjednik Florentino Perez svjestan je koliko je važan prvi dojam u njegovom drugom mandatu.

U izvješću se navodi da je transfer 27-godišnjeg brazilskog reprezentativca vrijedan ukupno oko 68 milijuna eura, čime je transfer Kake postao drugi najveći u povijesti nakon što je 2001. Zinedine Zidane prešao u Real iz torinskog Juventusa za oko 73 milijuna eura.

Odlazak Kake u Real potvrdio je i AC Milan, zahvalivši mu na svemu što je u proteklih šest godina napravio za klub.