DESET OD DESET

Kadeti i juniori: Dinamov antipod Lige prvaka

18.11.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Dinamo je u nedjeljnom terminu HNL-a za kadete i juniore uvjerljivo svladao vršnjake iz Šibenika i tako zaokružio vrlo uspješan mjesec nakon turbulentnog razdoblja

Točnije, promjena je došla kod juniora jer kadeti predvođeni trenerom Jozom Bandićem dominiraju ligom i u 13 nastupa imaju isto toliko pobjeda uz gol razliku 54:6. Danas su svladali Šibenik sa 3:0 (dva gola Brodića, jedan Stolnika), dok su juniori bili još uvjerljiviji i s pobjedom 7:0 (dva gola Špehara) vratili su se na drugo mjesto ljestvice, tri boda iza vodećeg Osijeka koji je u subotu izgubio od Lokomotive.

'Ne treba o njima ništa pisati. To su 'budale', samo će opet poletjeti', kroz smijeh je nakon visoke pobjede govorio trener juniora Igor Cvitanović koji je uspio postići zaokret u glavama mladića koji su još prije mjesec dana izgledali uplašeno i plaho, a sada grabe prema vrhu.

Naime, u prvih osam kola juniori su imali čak tri poraza, no nakon duge pauze izazvane reprezentativnim izostancima su se 'probudili' i nanizali pet pobjeda (gol razlika 21:5) te se vratili u borbu za vrh.

'Dobro smo odradili te pripreme i posložili redove. Osijek je još uvijek ispred nas i stvarno su odlična momčad, ali prvenstvo je dugo i jasno da nam je cilj osvajanje naslova', kaže nedjeljni kapetan (Šimunović je ozlijedio kvadriceps) Dinama Herdi Prenga.

I tako su kadeti i juniori nakon neprirodno duge pauze (četiri tjedna) 'namjestili nišan' i upisali deset vrlo uvjerljivih pobjeda. Dapače, zbirna gol razlika od 48:5 i podatak da su tu uračunati i dvoboji s Hajdukom na Maksimiru i Rijekom na Kantridi, otkriva da je Dinamova mlada konjica u punom galopu.

To je svojevrsni antipod rezultatima u Ligi prvaka gdje Dinamo također ima niz od deset istih rezultata, a sve se glasnije priča o mogućnosti najvećeg omladinskog sportskog spektakla u Zagrebu. Naime, ako se seniori idućeg ljeta ponovno plasiraju u Ligu prvaka, za sobom će 'povući' i juniore koji bi se onda također borili za europski naslov počevši u istoj skupini kao i seniori. A tamo bi oni trebali biti vrlo respektabilan protivnik svakoj europskoj momčadi. Kakva bi to priča mogla biti...