PODRŠKA TRENERU I IGRAČIMA

Kada su direktor i predsjednik 'fotelje' i VIP ložu zamijenili klupom...

21.10.2023 u 19:33

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša u petak su stigli do svojeg drugog boda u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi ove sezone. Na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrači Tonija Golema odigrali su 0:0 protiv Slaven Belupa, a junak utakmice bio je domaći golman Matej Marković

Iako NK Rudeš ima više od 60 godina povijesti, ove sezone tek drugi put sudjeluje u najjačem rangu hrvatskog nogometa. Prvi put to mu je uspjelo u sezoni 2016/17. kada ga je do elitnog razreda odveo Igor Bišćan.

U svojem prvom 'mandatu' među odabranima trajao je dvije sezone. Nakon promjene čelništva kluba, odnosno s dolaskom nove Uprave i Stipe Čondrića u direktorsku fotelju, izvornog Rudešana, ali i bivšeg igrača, ambicije kluba podignute su na višu razinu. Pokušavalo se iz godine u godinu ući u društvo odabranih, a prošle sezone do tog se cilja i došlo. S time da je i Čondrić, koji je u međuvremenu stigao i do Uefine licence, oko sebe okupio i respektabilna nogometna imena.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Pa je tako na mjesto predsjednika kluba stigao i legendarni hrvatski reprezentativac, Josip Šimunić, koji je u dresu Vatrenih odigrao 105 utakmica. Osim što je stigao do trenerske Uefine licence, bio je i izbornik U-19 reprezentacije. Dakle, u nogama ima velik broj utakmica, odnosno iskustva kojim može pomoći i bilo kojem treneru.

I s toga ne treba čuditi što je ovaj dvojac u petak, u srazu protiv Slaven Belupa, bio na Rudešovoj klupi. Potvrdivši još jednom svoju krilaticu 'Totalno drukčiji od drugih', s obzirom na to da Uefinu licencu među čelnicima drugih SuperSport HNL klubova nema nitko.

Njih su dvojica odlučili za ovu utakmicu zamijeniti 'toplu fotelju' i VIP ložu, za tvrdu trenersku klupu, kako bi bili moralna podrška i treneru Golemu, ali i igračima, koji u Šimuniću mogu vidjeti velikog uzora.

  • +12
Rudeš - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 20.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Par dana uoči utakmice održan je i 'krizni sastanak', a koji je očito urodio plodom. Jer igrači su, za razliku od nekih prethodnih utakmica, išli 'u kost', borili se, uklizavali... I za taj hrabar pristup, kojem je svakako pripomogao i odlični Matej Marković s par bravuroznih reakcija, osvojen je važan bod.

Prvi u Golemovoj 'eri', ali koji bi mogao donijeti i potrebnu dozu samopouzdanja igračima. Posebice u nadolazećim utakmicama, protiv konkurenata iz donjeg dijela tablice, a to su Varaždin već u sljedećem kolu, odnosno Istra u 15. kolu SuperSport HNL-a.

Sažetak utakmice Rudeš - Slaven Belupo Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore