blamaža grosjeana

Kad se ovo dogodi jednom vozaču Formule 1, to je jednostavno sramota!

29.04.2018 u 18:14

Bionic
Reading

Romain Gorsjean potpuno se osramotio na utrci u Azerbajdžanu zabivši se u ogradu sporo vozeći dok je sigurnosni automobil bio na stazi, a onda još i više jer je pokušao optužiti Marcusa Ericssona da ga je udario...

Momčad Haasa ove sezone ima jako brzi bolid u Formuli 1, ali se ističe i amaterskim pogreškama. Na utrci u Australiji oba su vozača odustala zbog loše pričvršćenih kotača prilikom promjene guma, a Romain Grosjean je na uličnoj utrci u Bakuu otišao korak dalje.

  • +19
Formula 1, VN Azerbajđana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, francuski 32-godišnji vozač bio je ove nedjelje u borbi za peto mjesto desetak krugova prije kraja, a s obzirom na sve što se događalo u završnici utrke mogao je i završiti na postolju. No, pod sigurnosnim automobilom uspio se zagrijavajuću gume zakucati u ogradu.

Komična je to bila pogreška na užas njegovog poslodavca, a zatim je putem radio veze pokušao okriviti Marcusa Ericssona da ga je udario, iako nikoga nije bilo ni blizu.

Nije to prvi veliki gaf u karijeri Grosjeana. Prije dvije sezone uspio se u krugu za zagrijavanje snažno zabiti u ogradu u Brazilu, a pod sigurnosnim automobilom izletio je i prošle godine u Mađarskoj.

Nakon neuspješnog okrivljavanja drugog vozača, Grosjean je poslije utrke okrivio vjetar, neravnu stazu i problematične gume, svjestan da ako prizna da je sam kriv, priznaje i da mu nije mjesto u Formuli 1...