TKO JE POŠTEN?

Juventus za zelenim stolom vraća naslov

10.08.2011 u 18:31

Bionic
Reading

Predsjednik talijanskog nogometnog velikana Juventusa Andrea Agnelli najavio je daljnju borbu u nastojanju da se njegovom klubu vrati naslov prvaka Italije za 2006. godinu koji je dodijeljen Interu zbog umiješanosti Juventusa u skandal s namještanjem utakmica 'Calciopoli'

Juventusu su zbog skandala 'Calciopoli' oduzeti naslovi prvaka za sezone 2004/05. i 2005/06. s tim da naslov za 2005. nije dodijeljen nikome, dok je prvakom za 2006. proglašen Inter.

'Proslijedit ćemo naš zahtjev nacionalnom sportskom sudu, čelniku javnog tužiteljstva, rimskom prefektu, ministarstvu unutarnjih poslova, glavnom kontroloru Talijanskog olimpijskog odbora i Izvršnom odboru UEFA-e. To je samo početak naše borbe koja bi mogla potrajati', najavio je Agnelli na konferenciji za novinare.

Juventusov predsjednik krenuo je u ovu akciju nakon što se Talijanski nogometni savez (FIGC) proglasio nenadležnim za poništenje svoje odluke donesene prije pet godina kada je Juventusu oduzet naslov, te je torinski klub izbačen u drugu ligu, a oduzimanjem bodova kažnjen je bio i Milan, koji je prvenstvo 2005/06. okončao na drugom mjestu, pa je naslov dodijeljen Interu koji je prvenstvo okončao na trećoj poziciji.

Iz Juventusa traže vraćanje naslova otprije pet godina na temelju toga što je sud u Napulju dobio dokaze kako je i Inter bio umiješan u skandal 'Calciopoli', odnosno kako su čelnici Intera imali utjecaj na odabir sudaca za pojedine utakmice.

Iz Intera negiraju umiješanost u skandal.