SVIJET BOGATIH

Juventus gorljivo zagovara elitnu Superligu, a godinama iz Lige prvaka ispada od klubova za koje tamo nema mjesta

17.03.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Juventus je klub velike tradicije i rezultata. U Italiji je od sezone 2011/12 do sezone 2019/20 osvojio devet naslova, da bi taj niz prošle sezone zaustavio Inter

Juventus je klub velike tradicije i rezultata. U Italiji je od sezone 2011/12 do sezone 2019/20 osvojio devet naslova, da bi taj niz prošle sezone zaustavio Inter. U ovoj sezoni svoju priliku čekaju iz prikrajka jer za vodećim Milanom zaostaje sedam bodova, a ispred Stare dame su još Napoli i Inter.

Na međunarodnoj sceni posljednje trofeje Juventus je osvojio 1996. kada je postao prvakom Europe i pobjednikom svjetskog Interkontinentalnog kupa.

Izvan terena Juve je jedan od najglasniji zagovarača Superlige. Odvajanje od Uefe i okupljanje najbogatijih klubova u posebno natjecanje cilj je kojeg čelni ljudi kluba žele ostvariti.

Istovremenu u okrilju te iste Uefe u najjačem natjecanju na Svijetu, Ligi prvaka, Juventus godinama ispada od klubova koji nisu dio te elite u koju Juve svrstava sebe i kojoj stremi.

  • +11
Juventus - Villarreal (uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

U posljednje četiri sezone redom su Juventus iz daljnjeg natjecanja u Ligi prvaka izbacivali Ajax, Lyon, Porto i Villarreal. U posljednja tri slučaja dogodilo se to u osmini finala.

Onaj sinoćni poraz od Španjolaca na domaćem terenu 0:3 posebno je bolan, a ljubitelji nogometa se nakon viđenog s pravom pitaju tko od ta dva kluba zaslužuje mjesto u eliti.