ususret lp-a

Jürgen Klopp se nije suzdržavao kada je govorio o Zinedineu Zidaneu

25.05.2018 u 19:27

Bionic
Reading

Ove subote u Kijevu se od 20.45 sati igra finale Lige prvaka, a snage će odmjeriti Real i Liverpool. 'Kraljevi' love 13. naslov, odnosno čak treći uzastopni, dok 'redsi' traže način da po šesti put osvoje ovo prestižno natjecanje

'Zinedine Zidane je uvijek bio borac kao igrač, a kao trener je postigao nevjerojatne stvari unatoč vrlo kratkoj karijeri', nahvalio je trenera Real Madrida strateg Liverpoola Jürgen Klopp na konferenciji za novinare uoči subotnjeg finala Lige prvaka u Kijevu.

'Za mene je Zidane jedan od pet najboljih igrača koji su ikad igrali nogomet, a kako je odrastao u Marseilleu cijeli život je bio pravi borac. Trebalo je dosta hrabrosti preuzeti bez iskustva klub kao što je Real Madrid, a njemu se to isplatilo', kazao je Klopp.

  • +8
Uzvratna utakmica polufinala LP-a: Roma - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zidane je u siječnju 2016. godine postao trener Reala, a otad je nanizao čak devet trofeja te mu je jedinom uspjelo dvaput zaredom osvojiti Ligu prvaka.

'Ja sam u Liverpoolu duže (op.a. od 2015. godine) negoli što traje njegova trenerska karijera, a Zidane sada može osvojiti i treći puta zaredom Ligu prvaka. Možda je samo sretnik, ali ja vjerujem da je briljantan i kao trener', kazao je Klopp, koji je dodao kako mu se jako sviđa igra Reala.

'To je nogomet kojem i sam težim. Vjerujem da će to biti spektakularno finale, praznik nogometa'.

  • +11
Liga prvaka, polufinale: Real - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Jose Cuesta/261/Cordon Press