'redsi' žele polufinale

Jürgen Klopp oduševio po dolasku u Madrid: Bilo bi lijepo kada bih vodio Real. Ili bilo koji od tri najveća španjolska kluba, ali moj španjolski je očajan

05.04.2021 u 22:14

Bionic
Reading

Ovog utorka na stadionu Alfredo di Stefano, madridski Real dočekuje Liverpool u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, svojevrsnoj reprizi finala igranog prije tri godine u kojem su Madriđani po 13. put uzeli 'trofej s velikim ušima'

Ozljeda Sergija Ramosa, zarađena tijekom reprezentativnog nastupa u kvalifikacijama za SP 2022., ostavit će veliku rupu u Realovom zadnjem obrambenom redu, a Mo Salah i Diogo Jota su u subotu razmontirali Arsenal u Londonu i najavili da se momčad Jürgena Kloppa ponovno vraća u formu.

Ta pobjeda kao da je digla raspoloženje kod trenera 'redsa', koji je po dolasku u Madrid bio odlično raspoložen.

'Dolazeći na konferenciju za novinare čuo sam kako svi pričaju da je Real favorit. To je sjajno. Nemamo nikakvih problema s tim da smo mi autsajderi', započeo je Klopp.

Liverpool se u engleskom prvenstvu već oprostio od obrane naslova.

'I dalje imamo puno toga za osvojiti i dobiti. Mislio sam da se nećemo plasirati u Ligu prvaka iduće godine kako smo imali loše rezultate u Premiershipu. Sada moramo eliminirati Real, koji je sjajna momčad i zna kako osvojiti Ligu prvaka'.

Novinare u Madridu zanimalo je koliko Klopp žali što nije (još) trenirao Real.

'Ako na kraju karijere na popisu klubova koje sam vodio budu samo Mainz, Borussia Dortmund i Liverpool, to i dalje neće biti loše. Mislim da mi neće biti krivo što nisam trenirao Real, iako bi to bilo lijepo. Kao što bi bilo krasno živjeti ovdje, jer vrijeme i podneblje su divni'.

Nastavio je Klopp u šaljivom tonu, pa otkrio koji bi španjolski klub želio trenirati.

'Mislim da bih mogao voditi bilo koji od tri najveća, ali moj španjolski jezik je očajan, jedva da na vašem jeziku znam naručiti pivo. Zato bi Mallorca bila baš po mojoj mjeri. Bilo bi sjajno živjeti tamo, zbog klime'.

U međusobnim dvobojima u europskim natjecanjima obje su momčadi ostvarile po tri pobjede, ali Real je pobjeđivao u posljednja tri sraza, uključujući finale 2018. odigrano u Kijevu, u kojem je madridska momčad slavila s 3-1, a Gareth Bale postigao dva pogotka u završnici.