SLAVLJE ZA SZOLNOKI

Jug se slomio u velikom finalu Lige prvaka i ostao bez obrane titule!

27.05.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga u finalu Lige prvaka ove subote u Budimpešti izgubili su od Szolnokija 5:10, prepustivši tako europski tron mađarskom suparniku...

Nakon impresivnih pobjeda protiv Olympiacosa i Szolnokija, Jug je u finalu vaterpolske Lige prvaka tražio svoj peti naslov vladara Europe, drugi u nizu, no to se ipak nije dogodilo. Iskusni Mađari na domaćem su terenu u Budimpešti stigli do uvjerljive pobjede i zasluženo uzeli titulu.

Jug je dobro otvorio utakmicu i vodio nakon prve četvrtine 2:1 te držao prednost još neko vrijeme, a onda je Szolnoki na krilima sjajnog golmana Viktora Nagyja sve preokrenuo i s četiri pogotka u nizu došao do značajne prednosti 7:4.

Treću četvrtinu Mađari su također dobro odradili i s +3 (8:5) ušli su u posljednju dionicu igre, a onda su u zadnjoj potpuno dominirali i s konačnih 10:5 stigli do trijumfa.

Najbolji strijelac kod Szolnokija bio je Aleksić s tri postignuta pogotka, a Pavo Marković za Jug je zabio dva.

Prvi je to mađarski naslov klupskog prvaka Europe još od 2004. godine i premijerni za Szolnoki, a Jug se pak mora zadovoljiti drugim mjestom u Europi. Čini se da su teške utakmice protiv prethodnih suparnika učinili svoje za Kobešćakovu momčad. Utjeha ostaju i trijumfi u domaćem prvenstvu, Kupu i Jadranskoj ligi.

Vaterpolska Lige prvaka, finale:

Szolnoki - Jug 10:5 (1:2, 5:1, 3:2, 2:0)