PRIPREME ZA KANADU

Joško Gvardiol osvrnuo se na nepristojne izjave kanadskog izbornika: Ako je to njegov način...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 25.11.2022 16:44
  • Objavljeno 25.11.2022 u 16:18
Bionic
Reading

Hrvatski nogometaši posvetili su se pripremi sljedeće utakmice na SP-u, okršaju protiv Kanade ove nedjelje od 17 sati. Dva dana uoči tog ogleda pred novinare stigli su Joško Gvardiol i Lovro Majer. Evo razmišljanja stopera RB Leipziga, Joška Gvardiola

Iako početak nije bio kakav je Hrvatska priželjkivala, u redovima naše reprezentacije situacija je 'pod kontrolom'. I bez obzira na samo jedan osvojeni bod protiv Maroka, sve je u rukama Dalićevih igrača.

Potvrđuje to i jedan od najboljih mladih stopera današnjice, 20-godišnji Leipzigov igrač Joško Gvardiol.

Kako je bilo nakon utakmice s Marokom, kakva je atmosfera vladala u svlačionici? 

'Lakše je kad se prespavaju dan, dva. Kao što sam rekao, veliko natjecanje, prva utakmica u grupi, bio je prisutan neki grč. Slažem se da smo mi iz zadnje linije trebali preuzeti malo više odgovornosti što se tiče taktičkog dijela, ali nadam se da će to biti bolje u drugoj utakmici'.

Što je nedostajalo u utakmici protiv Maroka da se dođe do pobjede?

'Što se mene tiče, kao što je izbornik rekao, protok lopte iz obrane je bio dosta spor, to treba i mora dosta brže. Odgovornost zadnje linije, ono što moderni stoperi rade, to je ulazak u igru s loptom', smatra Gvardiol.

Evo što Gvardiol misli o kontroverznim izjavama kanadskog izbornika.

'Ako je to njegov način da motivira ekipu, zašto ne? Ako će to podići njegovu ekipu - super. Mi se ne obaziremo na tu, motivirat ćemo se i vjerujem da neće biti tako'.

'Što se mene tiče, svatko ima pravo izjaviti što god ga je volja. Utakmica traje 90 minuta, mi ćemo dati sve od sebe i potruditi se da uzmemo sva tri boda', kazao je Gvardiol.

Gvardiol je startom protiv Maroka postao drugi 20-godišnjak koji je startao za Vatrene na Svjetskom prvenstvu. Koliko se danas ugodnije osjeća u ovoj ulozi u reprezentaciji u odnosu na lanjski Euro?

'Puno mi je lakše, iskreno. Ipak je ono bila moja druga utakmica za Hrvatsku. Lani sam igrao na lijevom beku, a ovdje ipak igram na poziciji stopera koja je moja prirodna'.

O Alphonsu Daviesu je Gvardiol rekao:

'Sjajan igrač. Nisam igrao protiv njega jer on igra na lijevoj strani njihova napada, morat ćemo ga duplirati'.

  • +45
Hrvatska - Maroko; SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal