portugalac sve iznenadio

Jose Mourinho nije opasnost Zinedineu Zidaneu nego našem Niki Kovaču?

21.09.2019 u 10:29

Bionic
Reading

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho od prosinca 2018. i otkaza u Manchester Unitedu, bez trenerskog je angažmana. Ali, kako ima veliku karizmu, često su ga spajali s klupama mnogih europskih klubova

Posljednji u nizu je (opet) madridski Real, na čijoj je klupi sjedio od 2010. do 2013. godine, s kojim je osvojio i dva trofeja - naslov prvaka i Kup kralja.

Naime, kako Realu ne ide u posljednje vrijeme prema očekivanjima, sve se glasnije govori kako bi Zinedine Zidane mogao dobiti otkaz, te da bi umjesto njega upravo Portugalac mogao preuzeti klupu 'kraljeva'.

Međutim, upitan za tu mogućnost, Mourinho je bio vrlo jasan.

'Ne bih se želio vratiti u Real Madrid jer ima trenera i on nije bilo tko. Moj povratak na klupu bit će kad će biti', izjavio je Mourinho uz sav respekt prema poslu Zinedinea Zidana.

Portugalac je rekao da mu je 'bila čast raditi u Real Madridu. Zidane nije 'bilo koji' trener u povijesti Madrida. Ne prodajem maglu. Želio bih da se sve smiri oko Zidanea'.

  • +9
PSG - Real Madrid, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Yoan Valat

Mourinha se i prošle sezone, kada su zaredali lošiji rezultati Santiaga Solarija povezivalo s Realom, a kada je Florentino Perez tražio trenera. Međutim, nakon Solarija stigao je Zidane. 

Mourinho je pred novinarima u Engleskoj otkrio što ga trenutno okupira.

'Radim svoj posao na televiziji jednom mjesečno. Zabavljam se i učim'.

A onda je potvrdio i nešto zbog čega bi trebao biti zabrinut naš Niko Kovač. Jer tijekom ljeta, kada se krojila sudbina bivšeg hrvatskog izbornika na klupi Bayerna, upravo su svi vidjeli Mourinha na klupi Bavaraca.

'Već govorim pet jezika, a sada sam počeo učiti i njemački jezik, za slučaj da jednog dana počnem raditi tamo'.

  • +6
Bayern - Crvena zvezda, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND