ČIŠĆENJE OD KARTONA

Jose Mourinho ne smije, ali Tomica Ivković - bez problema

29.09.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Rijetki su kriteriji prema kojemu bi vjerojatno najslavniji trener današnjice Jose Mourinho želio doći raditi u Hrvatsku. Ali ipak postoje

U studenom 2010. Jose Mourinho je u dvoboju Ajaxa i Reala putem rezervnog vratara Jerzyja Dudeka Ikeru Casillasu i Sergiju Ramosu 'sugerirao' da namjerno zarade kartone koje bi mogli odraditi u rezultatski nevažnoj utakmici protiv Auxerrea. Uefa mu je odmjerila jednu utakmicu kazne vođenja momčadi, te sve dobro naplatila kroz financijske kazne prema Mourinhu, Dudeku, Ramosu, Ikeru i Realu. Jasna poruka - dečki to se ne smije.

U rujnu 2014. istom se metodom u dvoboju protiv Osijeka poslužio trener Lokomotive Tomislav Ivković. Nije se zamarao prikrivanjem sugestije, jasno je na pustom Maksimiru verbalno naložio svom igraču Mariju Musi da dobije žuti karton i ovaj je to i učinio.

'Da, tražio sam Musu da se 'očisti' od kartona jer protiv Dinama u idućem kolu imamo kvalitetnu alternativu za njega dok su nam utakmice nakon toga daleko važnije. O tome neće odlućovati niti komentatori niti publika, o tom što je najbolje za moju momčad odlučit ću samo ja,' hladno je nakon dvoboja rekao Ivković.

Jer su takve akrobacije u Hrvatskoj, čini se, u skladu s propisima.



Od 1.30 Ivkovićev odgovor na pitanje o spornom potezu