TOTALNO DRUKČIJI...

Još jedna Dinamova legenda preselila u Rudeš, a trener upozorava: Poznajem ga jako dobro, bio je moj igrač

17.02.2023 u 16:10

Bionic
Reading

Nakon Silvija Marića, koji u Rudešu obnaša ulogu sportskog direktora, te nedavne akvizicije, Fabijana Komljenovića, pod čijom je ingerencijom cijeli omladinski pogon, u klub iz zapadnog dijela Zagreba stigao je Želimir Željko Stinčić, još jedna legenda zagrebačkog Dinama.

Ovaj bivši igrač, a potom i trener, godinama je bio 'jedinica' zagrebačkih Modrih. U Rudešu će biti zadužen za rad s mladim golmanima, te će usko surađivati s Fabijanom Komljenovićem i Alenom Kraljevićem.

'Presretni smo s dolaskom Željka Stinčića, jer kao što sam već nekoliko puta rekao, od Rudešove škole želimo napraviti pravu nogometnu akademiju. A da bi u tome uspjeli, trebaju nam ljudi ovakvog znanja i iskustva. Želimo dati Rudešu prepoznatljiv ZG-štih, jer svi smo se puno puta uvjerili kako se najbolji rezultati rade s domaćim dečkima', naglasio je direktor omladinske škole Fabijan Komljenović.

I dok se upravljački pogon vodećeg kluba u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi pojačava, trener prve momčadi Davor Mladina odrađuje zadnje treninge pred nastavak sezone.

Suparnik Rudešu u 18. kolu, prvo kolu nastavka sezone (subota, ŠC Rudeš, 14.30 sati) je Hrvatski dragovoljac, a iako je čak 24 boda razlike na tablici, trener Rudeša Davor Mladina maksimalno ozbiljno shvaća suparnika.

'Znamo da je Hrvatski dragovoljac ima svojih problema, te da je kasnio s pripremama. Međutim, to nas neće zavarati. Bez obzira što nam suparnik, s obzirom na brojne promjene u igračkom kadu, nije poznat. Imaju novog trenera, Ivana Božića, poznajem ga jako dobro jer svojevremeno je bio i moj igrač. I zato maksimalno ozbiljno ulazimo u ovu utakmicu. A tako ćemo se ponašati i do kraja sezone. Idemo utakmicu po utakmicu, sa samo jednim ciljem', rekao je Davor Mladina.

Rudeš je tijekom zimske pauze doveo nekoliko novih igrača, čak i s prvoligaškim iskustvom. Od toga je jedan (Brian Oddei) igrao i u talijanskoj Serie A.

'Doveli smo tri igrača, ali gotovo sigurno niti jedan neće startati u subotu. Naime, i Tomislav Gomelt i Brian Oddei tek su nam se priključili. Osim toga, Oddei se praktički tek upoznao s momčadi, ali vjerujem da ćemo ga već gledati protiv Solina u sljedećem kolu'.

Što se ostalih igrača tiče, trener Mladina ne može računati tek na ozlijeđenog Antonija Boršića, a ostali su svi na dispoziciji.

'Boršić je imao problema s ligamentom, te čekamo da se maksimalno oporavi, Vjerujem da će kroz desetak dana biti na terenu. Također, Luka Pavković i Luka Pasariček biti su nešto sitno ozlijeđeni, ali sada su se oporavili i konkuriraju za momčad'.

Nakon 17 odigranih kola, Rudeš je na vrhu tablice SuperSport Prve NL, s 36 bodova. Slijede Solin i Cibalia s po 28 bodova…

Standings provided by Sofascore