RAFAEL DOBRO PROŠAO

Još jedan stravičan pad koji je mogao završiti tragično

13.02.2014 u 11:07

Bionic
Reading

U srijedu je na rasporedu bilo 26. kolo engleskog nogometnog prvenstva, a derbi se igrao na Emiratesu, gdje je Arsenal dočekao Manchester United. Na kraju je završilo 0:0, a posebno upečatljiv detalj zbio se u 39. minuti prvog dijela

Naime, tada su se u zraku sudarili Arsenalov Giroud te Unitedov Brazilac Rafael. Desni bek Moyesove momčadi pao je na vrat i dugo se previjao na travnjaku. Nakon par minuta liječničke pomoći nastavio je dvoboj do odlaska na odmor, ali u nastavku utakmice trener ga je ipak zamijenio. Brazilcu su tek 23 godine, i pitanje je kako se sve moglo rasplesti.

A zanimljivo, gotovo identičnu situaciju vidjeli smo i dan prije u uzvratnoj utakmici španjolskog Kupa kralja između madridskih Reala i Atletica, kada su se u zraku 'zakačili' Ronaldo i Javier Manquillo. Atleticov igrač također igra na poziciji desnog beka, stradao je pred kraj prvog poluvremena i u nastavku nije više ulazio na travnjak. No kod Manquille je utvrđena težina ozljede. Naime, Manquillo je odmah prebačen u bolnicu gdje će ostati do četvrtka jer je ustanovljeno da mu je pri padu i udaru u tlo pukao vratni kralježak.

Ovako je u srijedu stradao Rafael...