ISPRED SAMO MESSI

Još jedan dokaz da Mandžo spada u svjetski vrh!

04.03.2014 u 14:26

Bionic
Reading

Temeljem statističkih podataka koje vrši agancija Opta, poznati je portal WhoScored napravio listu najboljih igrača iz liga petice za mjesec veljaču, po kojem je Mario Mandžukić drugi igrač svijeta, tek korak iza Messija

Mandžukić je zasad 14. najbolje ocijenjeni igrač lige (WhoScored)

Završen je najkraći mjesec u godini, a dobrih vijesti za hrvatsku reprezentaciju niti ovoga puta ne nedostaje. Tijekom tri ligaške utakmice u veljači, u pobjedama Bayerna protiv Eintrachta, Nurnberga i Hannovera (redom 5:0, 2:0 i 4:0), Mario Mandžukić u svakom je dvoboju postigao pogodak i asistenciju, a tako je nastavio i u ožujku, u dvoboju protiv Schalkea (Bayern pobijedio 5:1). Prosječno, Mandžukić je u tri susreta ostvario ocjenu 8.82, zabivši tri gola iz samo pet prilika.

Sve to bilo je dovoljno kako bi ga vjerojatno najbolji portal za statističku interpretaciju WhoScored, postavio za drugog najboljeg igrača mjeseca (statistički obrađene lige petice), odmah iza Lionela Messija, koji je u četiri utakmice u Primeri postigao 6 golova i tri asistencije. To je ujedno označilo i povratak na veliku scenu omalenog Argentinca, koji je tako ostavio iza sebe neugodnu ozljedu zbog koje je izbivao s terena gotovo dva mjeseca.

Najbolji igrač veljače temeljem ocjena s portala WhoScored
Mandžukić drži 15. mjesto na portalu Tribina.hr

Odmah iza njih slijedi Mandžin suigrač Thiago Alcantara, koji se definitivno ustalio u prvoj momčadi Bavaraca te često bio ključna karika veznog reda od koje su polazili mnogi napadi, a u utakmici protiv Eintrachta srušio je rekord lige po broju dodira s loptom i ukupnih dodavanja (187 dodira, 149 dodavanja), uz nevjerojatnu preciznost od 94 posto.

Po procjeni istoga portala, Mandžukić je po ocjenama trenutačno 14. najbolje ocijenjeni igrač Bundeslige, koji se i dalje bori za titulu najboljeg strijelca, pošto mu prvoplasirani Lewandowski, Borussijin topnik koji na ljeto dolazi u Bayern, bježi tek za jedan gol. Poljak ih zasad ima 15, a Mandžukić 14. Sve je to samo još jedna potvrda odlične forme Marija Mandžukića, iako treba priznati kako je u međuvremenu odigrao i svoju vjerojatno najlošiju utakmicu sezone, u osimini Lige prvaka na gostovanju kod Arsenala.