prijateljska utakmica u švedskoj

Joao Felix s dva gola srušio Juventus; Sarri dao Higuainu prednost pred Mandžukićem

10.08.2019 u 20:39

Bionic
Reading

Na najvećem skandinavskom stradionu, u Solni, ove subote utakmicu International Champions kupa igrali su madridski Atletico i Juventus

Iako je Juventus tijekom cijele utakmice bio konkretniji te stvorio puno više prigoda, madridski Atletico upisao je pobjedu 2:1 na utakmici Internacionalnog kupa prvaka nad Juventusom.

'Stara dama' bolje je otvorila utakmicu i stvorila nekoliko prilika, od kojih je najbolja bila ona Giorgija Chiellinija iz 12. minute kada je njegov udarac zaustavio slovenski golman Jan Oblak.

Igrala se 24. minuta kada je Trippier poslao loptu u šesnaesterac Juventusa, a Joao Felix je udarcem iz voleja pogodio za 1:0. Istina, njegova je lopta dodirnula Lemara, te možda i malo usmjerila loptu, no Felixov je bio završni udarac.

Juventus je nakon samo pet minuta stigao do izjednačenja kada je Sami Khedira pronašao put do mreže Jana Oblaka za 1:1.

Taj rezultat stajao je na semaforu tek četiri minute jer u 33. minuti Joao Felix ponovno je bio strijelac. I sada nije bilo dvojbe kome pripisati pogodak.

U nastavku dvoboja Juventus je prebacio u brzinu više, stvarao je prilike a Talijani su prijetili preko Coste, Higuaina, Rabiota, Dybale, ali lopta nije htjela u gol pa je na kraju ostalo 2:1 za španjolski klub.

Naš Mario Mandžukić dvoboj je počeo na klupi, a onda je u 71. minuti ušao umjesto Ronalda.

Higuaina je zamijenio Dybala, pa možemo pretpostaviti da su to eventualne taktičke zamisli novog Juventusovog trenera Maurizija Sarrija.

Sažetak dvoboja te pogotke pogledajte OVDJE.