UTRKA PREKINUTA

Jeziva nesreća prestrašila Schumija mlađeg i sve okupljene!

04.10.2015 u 10:06

Bionic
Reading

Druga utrka posljednjeg vikenda njemačke Formule 4 završila je na Hockenheimu prekidom u posljednjim minutama nakon teške nesreće Landa Norrisa u borbi za pobjedu s timskim kolegom Davidom Beckmannom. Srećom, prošao je bez ozljeda...

Natjecanje koje dobiva mnogo publiciteta zbog sudjelovanja Micka Schumachera u subotu je svjedočilo najopasnijoj nesreći ove sezone. Dogodila se ona u borbi za pobjedu u pretposljednjem krugu utrke, kada je Lando Norris zapeo za timskog kolegu Davida Beckmanna i odletio u zrak, uz vrlo grubo prizemljenje.

Utrka je odmah prekinuta, a mladi vozači koji su svjedočili nesreći iz svojih kokpita prilikom izlaska iz bolida bili su potreseni, među njima i sin sedmerostrukog F1 prvaka. Britanca Norrisa su nakon nesreće kola hitne pomoći prevezla u bolnicu, no osim šoka, nije pretrpio tjelesne ozljede.

Zanimljivo, s obzirom na prekid, dvostruka pobjeda je ipak pripala Beckmannu i Norrisu unatoč sudaru koji ih je u tom trenutku izbacio iz igre za postolje, no u slučaju 'crvene zastave' gleda se poredak kruga prije nesreće. Mick Schumacher završio je na petom mjestu, a Marvin Dienst četvrtim je potvrdio titulu prvaka.