LEWIS NIjE SRETAN

Jesu li u Mercedesu napravili veliku pogrešku s Hamiltonom?

27.08.2016 u 10:33

Bionic
Reading

U momčadi Mercedesa odlučili su se promijeniti Lewisu Hamiltonu komponente motora zbog čega će startati iz posljednjeg startnog reda. Očekivali su lakši posao na ovoj stazi u utrci pri pretjecanjima, no čini se da bi problemi s gumama mogli znatno otežati posao aktualnom prvaku...

Podsjetimo, 31-godišnji Britanac ranije u sezoni imao je mnogo problema s motorima i ispucao je dozvoljenu količinu promjena komponenti pa je uoči ljetne pauze postalo jasno da će morati barem jednom do kraja sezone prisilno mijenjati dijelove i prihvatiti kaznu koju pravila propisuju.

Tako će Lewis Hamilton startati s kaznom 30 pozicija unazad na Velikoj nagradi Belgije, nakon što mu je momčad potpuno osvježila pogonsku jedinicu bolida.

Činio se to kao razuman potez uoči utrke, jer Spa je staza na kojoj je pretjecanje lakše nego drugdje, no pokazalo se u petak da je degradacija guma iznimno visoka i bit će vrlo teško probiti se prema vrhu, uz dva ili čak tri ulaska u boks. Aktualni prvak će morati i štedjeti gume i agresivno pretjecati.

'Vruće je i gume ne traju dugo i svi ćemo puno puta ulaziti u boks. Malo ćemo toga moći napraviti, jer neće se moći otići samo jednom u boks poput Ferrarija ili Force Indije u prošlosti,' izjavio je Lewis Hamilton uoči kvalifikacija na kojima će moći voziti bez rezultatskog imperativa.

'Jako je teško i ovo sigurno nije idealan vikend za pokupiti sve te kazne, ali tako je kako je, nismo imali više motora na raspolaganju. Moram napraviti najbolji mogući posao i nadati se najboljem,' zaključio je čovjek koji vodi u ukupnom poretku s 19 bodova prednosti ispred Rosberga.