SLUČAJ 'GOLE GUZE'

Jesu li naše uvrijeđene zvijezde pretjerale ili je sve alibi?

16.06.2014 u 16:00

  • +5

Hrvatski nogometaši goli u bazenu

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Golišave fotografije naših nogometaša, koji su se kao na 'maturalcu' brčkali u bazenu elitnog brazilskog odmarališta Tivoli, postale su u nedjelju vijest dana. Ne samo u Hrvatskoj, nego u svijetu…

Vjerojatno nema medija u Hrvatskoj koji nije objavio paparazzo fotografije naših nogometaša, konkretno njih osmorice, koji su nakon tretmana u sauni osvježenje potražili u bazenu.

Kako su fotografi agencija Pixsell i Cropix ušli u resort tzv. zatvorenog tipa i jesu li uopće ušli (teleobjektivom takve se fotografije mogu snimiti s razdaljine od 150 i više metara, op. a.) sada je najmanje važno, jer su golišave fotografije naših nogometaša, kako je to rekao i izbornik Niko Kovač, obišle svijet. U današnje doba pametnih telefona i superbrzog interneta te potražnje za 'drugačijim vijestima' sporne fotografije definitivno su bile vijest dana.

U svakom slučaju, da su naši nogometaši znali 'kako se negdje u grmu skrivaju paparazzi', sigurno bi dobro razmislili hoće li potpuno goli izaći iz saune ili će kao recimo Luka Modrić navući kupaće gaćice.

Međutim, iako takve fotografije nemaju baš previše veze sa sportom, nismo se nadali da će zbog toga svi igrači, kao znak odmazde, uskratiti izjave hrvatskim novinarima koji su potegnuli do dalekog Brazila. Posebno treba naglasiti kako fotografije nisu neukusne i kako su fotografi pazili da se ne vide 'najvažniji detalji'.

'Ne mogu im ja narediti da vam i dalje budu na dispoziciji nakon što ste to učinili njima i njihovim obiteljima. Kako biste se vi osjećali da vas slikaju gole?' jadao se izbornik Niko Kovač dodavši kako ni sam ne zna 'vrijedi li silenzio do sutra (ponedjeljak, op. a.) ili do kraja prvenstva'.

Jesu li naši nogometaši pretjerali svojom reakcijom? Naravno da jesu, jer novinari koji svakodnevno izvještavaju iz kampa najmanje su krivi što su fotografije stigle do Hrvatske. Put i smještaj novinara u Brazilu jako je velik zalogaj za svaku redakciju i ovakvim činom, ili preciznije odmazdom, naše 'zvjezdice', nisu poboljšale stvari. Dapače…

Ono što svakako treba reći je to da ovakva reakcija igrača miriši samo na jedno; na alibi u slučaju lošeg rezultata u srijedu protiv Kameruna.


Ako u Manausu, gdje uzgred rečeno usred džungle naše čekaju strašno teški uvjeti za igru, Kovačeve trupe ostanu bez bodova - tada o prolasku u osminu finala više ne ovisimo samo o sebi (ni pobjeda protiv Meksika ne garantira prolaz dalje!). Možda pretjerujemo kada nam priče o alibiju padaju na pamet, ali nema sumnje kako bi se, osim na teške uvjete, vjerojatno vadili i na slučaj 'gole stražnjice', jer su ih nakon toga prijatelji i uža obitelj sigurno zatrpali pozivima i porukama. Da skratimo; igrači zbog golih guza jesu uznemireni, ali da su preko toga prošli bez reakcije, priča bi trajala jedan dan. Ovako će trajati barem do srijede navečer i ključne utakmice na SP-u...

U usporedbi s napuhanom lažnom viješću od prije osam dana, kada je brazilska vojska upala u kamp zbog navodne dojave o bombi, ova priča o golim stražnjicama i pet minuta slave naših paparazza zaista je prava kamilica. Inače, kada je slučaj dojave bombe u pitanju, iz HNS-a su ekspresno poslali dopis kako je vojska 'bila u rutinskom pregledu'. Ali svejedno je i tada narušen mir našim zvijezdama. Sada se samo možemo upitati što je sljedeće? Hoće li možda u obranu svojih igrača stati predsjednik HNS-a Davor Šuker ili će, zbog nekih afera iz prošlosti, ostati zakopčan do grla.