sramota!

Čelnici Barce prevarili našeg Rakitića; De Jongu obećali kako će prodati Hrvata

25.01.2019 u 17:17

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, koji je ljetos dobio 'ponudu snova' iz Pariza, zbog svoje ljubavi prema katalonskom divu, odbio je PSG

Barcelona je u naletu. Već dugo nije toliko kupovala, a što je još važnije, uz igrače koji stasaju u La Masiji, dovodi i neke od najboljih mladih nogometaša. Pa je tako u četvrtak potvrđen i transfer Nizozemca Frenikeja de Jonga, 21-godišnjeg igrača, kojem je najdraža pozcija na mjestu centralnog veznog, ali može igrati i na pozicijama zadnjeg veznog te stoperskim pozicijama.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I da ozbiljno računaju na ovog igrača, koji se nogometno školovao u Ajaxu, potvrđuje i podatak da je to peti najskluplji transfer u povijesti Barcelone - riječ je o iznosu od 75 milijuna eura, kojima se mogu pridodati i ekstra-bonusi od 11 milijuna eura.

A kada igrača platite toliko, jasno je da mu morate dati priliku da uloženo isplati. Doduše, to će raditi tek od nove sezone, jer transfer će se formalizirati u lipnju.

Ono što posebno upada u oči jest činjenica da se Barcelona odlučili na pomlađivanje momčadi te da će 'veterani' polako morati prepuštati svoje pozicije.

I tu se postavlja pitanje, koliko je naš reprezentativac, Ivan Rakitić, koji je na koncu 2018. godine izabran kao 13 igrač svijeta, ispao naivan?

Naime, ljetos ga je PSG silno želio dovesti u Pariz, nudeći mu višestruko veći ugovor nego ga ima u Barceloni.

Ali, 'Raketa', kakav jest, odan i privrežn klubu, nije želio otići zbog novca, ali i obećanja da će mu čelnici Barcelone tijekom jeseni ponuditi produženje ugovora (op.a. aktualni mu istječe 2021. godine), s nešto veći iznosom nego je imao.

Međutim, to se još nije dogodilo, i pitanje je hoće li se uopće o toj temi razgovarati, a kako on u ožujku puni 31. godinu, logičnim se postavlja pitanje hoće li PSG još uvijek nuditi iste uvjete?

O toj temi pisali su španjolski mediji u petak. Pa tako novinar lista Sport, Quima Domenech, tvrdi da su čelnici Barcelone De Jongu obećali maknuti čak tri veznjaka a to su Ivan Rakitić, Denis Suarez i Rafinha.