POSUDBA KOJA TO USTVARI NIJE

Jerko Leko (opet) suvišan u Dinamu!

04.08.2014 u 17:34

Bionic
Reading

Iako se iz službenog priopćenja te izjave Jerka Leke ne može iščitati bilo kakvo nezadovoljstvo jedne ili druge strane, pomalo je nejasno zašto uoči najvažnije utakmice sezone, a to je svakako dvoboj prtiv danskog Aalborga, u kojoj se može 'zacementirati' europska jesen, Dinamo iz momčadi 'posuđuje' dokapetana Leku

Priopćenje Dinama, u kojem stoje razlozi posudbe, ali i izjava Jerka Leke, prenosimo u cjelosti.

'GNK Dinamo obavještava navijače i javnost kako je postignut dogovor s našim dokapetanom Jerkom Lekom i NK Lokomotiva gdje će Jerko na posudbi provesti ostatak sezone.

Jerko odlazi na posudbu u Lokomotivu minimalno do kraja sezone: 'Želim se zahvaliti svima u Dinamu koji će uvijek biti moj klub, a razlozi mojeg odlaska su vrlo jednostavni: odlično se osjećam i želim igrati. U Dinamu trenutno nisam bio u prvom planu i nakon razgovora s čelnicima kluba lako smo se dogovorili kako je najbolje rješenje odlazak na posudbu'.

Leko je profesionalnu karijeru započeo u Dinamu odakle je 2002. godine otišao u Kijev. Nakon četiri godine u kijevskom Dynamu, odlazi u Monaco gdje se ponovno zadržao četiri godine, a potom odlazi u Tursku.

U najdraži klub se nakon devet godina provedenih u inozemstvu vratio u ljeto 2011.

Ukupno je za Dinamo upisao 163 nastupa i zabio 28 golova, s Modrima je osvojio 3 prvenstva, 3 Kupa i 2 Superkupa, a bezbroj puta je Dinamo vodio kao kapetan. Naravno, ima i 59 nastupa i 2 pogotka za hrvatsku reprezentaciju.

'Mislim da još mogu igrati nogomet na visokom nivou i puno pružiti na terenu. Osim sportskih motiva kojih mi ne nedostaje, Lokomotiva je klub visokih ambicija gdje mogu i svojim iskustvom pomoći mladim igračima', rekao je Jerko pa zaključio: 'Želio bih se zahvaliti Dinamu gdje su prepoznali kako imam još nogometnih ambicija i pustili me da odem na posudbu. Uvijek sam radije birao igranje; jednako s 18 godina kao i danas. Dinamu želim puno sreće u nastavku kvalifikacija i pobjede u svim utakmicama', rekao je Jerko i kroz smijeh dodaje: 'Naravno, osim protiv Lokomotive'.

GNK Dinamo se želi zahvaliti Jerku na svemu što je napravio za 'modre' te mu želimo puno sreće',
piše u Dinamovom priopćenju.

Podsjetimo, Jerko Leko tijekom svog (posljednjeg) mandata u Dinamu već je jednom bio 'protjeran' iz prve momčadi te je 'po kazni' trenirao s juniorima. Bilo je to u vrijeme dok je 'modre' vodio Ante Čačić.