MOYES GA NE PUŠTA

Jelavićevom statusu ne smeta ni golgeterski post

27.04.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Menadžer Evertona David Moyes ne planira ovo ljeto prodati hrvatskog nogometaša Nikicu Jelavića unatoč krizi u koju je upao u aktualnoj sezoni

Jelavić je imao sjajan start u Evertonovom dresu nakon što je u siječnju prošle godine stigao iz Rangersa, u samo 16 nastupa u Premierligi i FA Cupu zabio je čak 11 golova. No, ove sezone ga je karta stala: u 33 nastupa u Premierligi postigao je samo sedam golova, s time da je u posljednjih 18 prvenstvenih utakmica samo jednom bio strijelac.

Dio engleskih medija je stoga zadnjih tjedana špekulirao da bi hrvatski reprezentativac mogao napustiti Goodison Park, ali Moyes ne želi ni čuti za to. Umjesto toga, nudi Jelaviću podršku za povratak u nekadašnju formu.

'Bila je ovo teška sezona za Nickyja. Možda to možemo nazvati sindromom druge sezone. Teže dolazi do pogodaka i do prilika. Pokušali smo sve, davali mu priliku da igra i da zabije, ali na kraju smo ga morali staviti na klupu jer je istodobno Victor Anichebe počeo igrati dobro', rekao je Moyes engleskim novinarima.

'Nikici je malo nagriženo samopouzdanje. Protiv Sunderlanda je propustio priliku glavom, ali to se događa kad ne zabijaš i ne igraš. Nikica je stvarno dobar dečko i prvi će priznati da mu ne ide dovoljno dobro. Puno je lakše kad radiš s takvim momcima jer su i sami svjesni da moraju biti bolji. Njegov trud nikada nije bio upitan i definitivno ga želimo u momčadi i sljedeće sezone', zaključio je škotski stručnjak.