PRVIJENAC VAN PERSIEJA

Jelavić pogodio mrežu, Petrić Unitedovu vratnicu

25.08.2012 u 18:29

Bionic
Reading

U drugom kolu engleske Premier lige Everton je kao gost slavio kod Aston Ville s 3:1, a na listu strijelaca se upisao i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić

Utakmica igrana na Villa-Parku (Birmingham) bila je riješena već do poluvremena. Najprije je već u 3. minuti Steven Pienaar zabio za vodstvo gostiju nakon asistencije Naismitha, a na 2:0 je povisio belgijski reprezentativac Marouane Fellaini, 'krvnik' Manchester Uniteda u 1. kolu.

Belgijanac svojim igrama plijeni pažnju cijele lige, a vrlo vjerojatno i hrvatskog izbornika Igora Štimca, čiju reprezentaciju u rujnu očekuje susret protiv moćne Belgije u Bruxellesu.

Konačni rezultat prvog poluvremena postavio je Nikica Jelavić vrlo lijepim pogotkom nakon niskog ubačaja s lijeve strane Leightona Bainesa. Jelaviću je ovo bio 28. pogodak zaredom zabijen iz prvog dodira, osmi pogodak u posljednjih osam utakmica za Everton.

Konačnih 3:1 postavio je Karim El Ahmadi u 75. minuti i to u trenucima kada je Villa već igrala s igračem manje. Ciaran Clark zaradio je crveni karton u 58. minuti nastavka.

Manchester United je na Old Traffordu s 3:2 slavio protiv Fulhama našeg Mladena Petrića, a svoje prvijence postigli su novopridošli Robin van Persie i Shinji Kagawa. Poveo je Fulham nakon svega tri minute igre preko Damiena Duffa. Slobodni udarac s lijeve strane prizemno je izveo Ruiz, a Duff je ljevicom poslao u donji lijevi kup De Geinog gola.

No, na isteku 10. minute Van Persie pokazuje zašto je doveden. Patrice Evra ubacuje s lijeve strane a Nizozemac iz voleja lijevom nogom krasno pogađa suprotni kut za 1:1. Recimo i da je Van Persiejevim pogotkom United zabio u 50. uzastopnoj domaćoj utakmici čime je postavio rekord Premierlige.

Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Kagawa posprema odbije loptu prilikom udarca jednog od njegovih suigrača u praktički prazna vrata, a svega šest minuta kasnije Brazilac Rafael, nakon ubačaja s lijeve strane, glavom zabija za 3:1.

U drugih 45 minuta gledatelji su vidjeli jedan, a mogli su i više pogodaka. Nakon jedne ubačene lopte s lijeve strane branič Manchester Uniteda, Nejmanja Vidić, sudario se s De Geeom, a lopta se od njega odbila za smanjenje na 3:2.

Promijena rezultata više nije bilo, iako je Fulham vrlo lako mogao do izjednačenja. Junak susreta ipak je bio vratar Uniteda De Gea, koji je skinuo nekoliko teških lopti u samoj završnici susreta. Recimo i da je Petrić igrao do 73. minute, te da je u 43. prvog poluvremena pogodio gredu iz neposredne blizine. Njega je zamijenio Kolumbijac Hugo Rodallega koji je obilježio samu završnicu susreta.

Naime, u sudačkoj nadoknadi izveo je slobodan udarac s otprilike 25 metara od gola Uniteda, lopta mu se od živog zida odbila na novi udarac u koji mu je uklizao Wayne Rooney. Noga s kojom je Rodallega išao stati na travnjak pronašla je butni mišić Rooneyja, te ga mu napravila rez od 10-ak centimetara.

Liječnička služba odmah je reagirala i Rooney je nakon pet minuta, uz zabrinut izraz lica, iznesen s travnjaka.

Od ostalih rezultata izdvojimo i pobjedu velškog Swanseaja, vodećeg sastava Premierlige nakon uvodna dva kola prvenstva. Velšani su na svom travnjaku s 3:0 isprašili West Ham United, koji si je prva dva pogotka praktički sam zabio.

Najprije je Angel Rangel u 20. pucao s desne strane, a vratar 'čekičara' Jääskeläinen loptu, koja nije ni išla u okvir gola, skrenuo u vlastitu mrežu. Devet minuta kasnije Michu je povisio na 2:0 i to nakon što je Collins pogrešno vratio loptu vrataru do koje je prije njega stigao spomenuti Španjolac.

Konačnih 3:0 postavio je Graham iz neposredne blizine.