OSUDA SA SVIH STRANA

Jednim potezom razbjesnila čak i svoju zemlju; pokajala se, ali sad je kasno

23.02.2018 u 20:42

Bionic
Reading

Američke hokejašice su na Igrama u Pjongčangu osvojile zlatnu medalju nakon što su u finalu sa 3-2 poslije raspucavanja pobijedile Kanadu, a igračica iz poražene reprezentacije, Jocelyne Larocque (29), pokazala je kako ne zna gubiti

Kanadske hokejašice su osvojile četiri olimpijska zlata zaredom, ali je u Pjongčangu došao kraj tom fenomenalnom nizu. Najveće rivalke su im oduzele najsjajnije odličje i to nakon 'lutrije' raspucavanja.

Bilo je i onih koje su teže od drugih prihvatile poraz. Tako je Jocelyne Larocque, srebrnu medalju koju je dobila oko vrata, odmah i brzo skinula.

Kanadska hokejašica Jocelyne Larocque skinula srebrnu medalju Izvor: Društvene mreže

Potez koji smo navikli gledati u svijetu sporta, posebno nakon izgubljenih nogometnih finala, ali to je trenutak koji je naišao na osudu u SAD-u i Kanadu.

  • +4
Finale hokejašica, ZOI 2018., SAD - Kanada Izvor: Profimedia / Autor: Petter Arvidson / Profimedia

Kanađanka je brzo postala predmet ismijavanja preko društvenih mreža i mnogi su joj poručili da se ponijela nesportski, kao malo dijete, te da je loš gubitnik.

'Ja sam Kanađanin. Ona je sramota za sport, suigračice i svoju zemlju. Mora odrasti', jedan je od brojnih komentara.

Oglasila se i ona...

'Molim vas da shvatite da je ovo trenutak za koji bi zaista željela da mogu vratiti. Zaista ozbiljno shvaćam to da sam uzor mladima i predstvaljam svoju zemlju. Moja reakcija ne predstavlja vrijednosti reprezentacije, mene i moje obitelji, i zbog toga mi je istinski žao,' izjavila je Larocque.

Inače, Jocelyne Larocque ima zlato iz Sočija 2014., a bila je i svjetska prvakinja iz 2012.