SADA JE SLUŽBENO

Jedna utakmica na SP-u neće se igrati; njemački rukometaši dobili pobjedu i bodove bez kapi znoja, ne moraju ni istrčati na teren

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje najave o mogućem otkazivanju utakmice drugog kola Svjetskog prvenstva u rukometu između Njemačke i Zelenortskih otoka, u nedjelju je stigla i službena potvrda

Organizatori 27. svjetskog prvenstva odlučili su u jutarnjim satima otkazati utakmicu Zelenortskih otoka protiv Njemačke i registirati je pobjedom europske reprezentacije zbog dva igrača zaražena koronavirusom u redovima debitanta natjecanja.

Nije to velika brojka zaraženih, ali problem je taj što je prema pravilima IHF-a za ovo natjecanje potrebno u zapisniku za utakmicu najmanje 10 igrača. Trenutno je Zelenortskim otocima na raspolaganju samo devet igrača, jer ih je u Egipat stiglo 11.

Dvojica pozitivno testiranih igrača ne mogu igrati dok ne budu objavljena dva negativna rezultata testa, uzimajući u obzir da razdoblje između dva testa mora biti 48 sati.

Jedan od dvojice zarađenih igrača u subotu je već imao negativan test. Ovaj će igrač moći igrati protiv Urugvaja, pod uvjetom da će test u ponedjeljak također imati negativan rezultat.

Utakmica će biti registirana pobjedom Njemačke od 10:0 te će dobiti i dva boda.

  • +6
Mađarska - Zelenortski otoci, SP u rukometu 2021., 1. kolo Izvor: EPA / Autor: Anne-Christine Poujoulat / POOL

U slučaju da Zelenortski otoci propuste tri utakmice u nizu bili bi isključeni sa SP-a. Ova reprezentacija najavila je dovođenje dodatnih igrača koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje na natjecanju. Očekuje se da ti igrači mogu sudjelovati u utakmici protiv Urugvaja ako su potrebni testovi prije dolaska i na licu mjesta negativni.