odlazak legende

Jedan od najtužnijih dana u povijesti velike Barcelone; Iniesta u suzama!

27.04.2018 u 13:19

Bionic
Reading

Iako još uvijek ne treba razmišljati o mirovini, jer 11. svibnja će napuniti 34 godine, Andres Iniesta ovog petka i službeno se pozdravio s katalonskim klubom, u kojem je stekao slavu, ali i doprinio u osvajanju brojnih trofeja

Već se dugo vremena špekuliralo hoće li Iniesta otići iz Barcelone ili ne, ovog petka legendarni igrač potvrdio je da na kraju sezone napušta Barcelonu.

Nakon 22 godine, od čega je 16 sezona bio igrač prve momčadi ali i dugo vremena bio kapetan, došlo je vrijeme za rastanak.

  • +10
Kup kralja, Sevilla - Barcelona Izvor: Pixsell / Autor: gtres/Gtres/PIXSELL

A o kakvom se igraču radi(lo), potvrđuje što mu se France Football ispričao što mu nikad nije dodijelio nagradu za najboljeg igrača svijeta.

Iniesta će završiti sezonu u Barceloni, proslavit će po svemu sudeći s Kataloncima još jedan naslov prvaka. Bio bi mu to deveti naslov u La Ligi. Osvojio je i šest naslova u Kupu kralja, četiri naslova pobjednika Lige prvaka, sa Španjolskom je bio svjetski prvak i dva puta prvak Europe. Dok bi za individulane nagrade trebalo puno više mjesta.

U ljetnim mjesecima, također gotovo sigurno, otputovat će i na svjetsko prvenstvo u Rusiju, nakon čega će se oprostiti i od dresa španjolske reprezentacije.

Nakon toga će pakirati torbe kako bi započeo novu avanturu u kineskom nogometu. Međutim, igrač još nije definitivno zaključio ugovor sa svojim novim klubom koji  bi po svemu sudeći trebao biti Chongqing.

Iniesta trenutačno prima plaću od 10 milijuna eura a u Kini bi taj iznos mogao biti i udvostručen.