kvalifikacije za oi

Jedan od najluđih autogolova rastužio Urugvajce, a Argentincima donio veliko slavlje

07.02.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Mlada argentinska nogometna reprezentacija, igrači do 23 godine starosti, postala je prva južnoamerička momčad koja je izborila nastup na olimpijskom turniru u Tokiju.

Argentina je u susretu 2. kola završnog turnira kvalifikacija u Bucaramangi svladala domaćina Kolumbiju sa 2:1 što joj je uz 1:1 remi Brazila i Urugvaja bilo dovoljno da osigura jedno od prva dva mjesta koja vode u Tokio kolo prije kraja.

Inače, na toj utakmici, između Brazila i Urugvaja, vidjeli smo jedan od najsmiješnijih autogolova u zadnje vrijeme.

Naime, urugvajski golman Ignacio De Arruabarrena svojoj reprezentaciji uskratio je pobjedu protiv Brazila, jer nakon što mu je suparnički igrač pucao glavom, on je loptu koju je već imao u svom posjedu, nije uhvatio čvrsto već mu je pobjegla ispod ruku, ali i nogu, te za nekoliko centimetara prošla i gol crtu. Brazilcima je to bilo dovoljno da osvoje bod, dok je Urugvaju posve zatvorilo vrata borbe za drugo mjesto.

A taj smiješni autogol pogledajte OVDJE.

Kolo prije kraja kvalifikacija Argentina ima maksimalnih šest bodova, četiri više od drugog Brazila, a pet od treće Kolumbije i četvrtog Urugvaja.

U posljednjem kolu u nedjelju igrat će Argentina i Brazil te Kolumbija i Urugvaj. Brazilu, koji je 2016. osvojio zlato u nogometu u Rio de Janeiru, treba pobjeda protiv Argentine kako bi izborio odlazak u Tokio.

Argentina je 13. momčad koja je osigurala nastup na nogometnom turniru u Tokiju, nakon Japana, Australije, Južne Koreje, Saudijske Arabije, Obale Bjelokosti, Južnoafričke Republike, Egipta, Francuske, Njemačke, Rumunjske, Španjolske i Novog Zelanda. Preostala tri mjesta popunit će drugi sastav iz Južne Amerike te dva najbolja sastava iz Sjeverne i Srednje Amerike koji će svoj završni kvalifikacijski turnir igrati u Meksiku od 20. ožujka do 1. travnja.