messi neće biti sretan

Jedan od miljenika navijača Barcelone odlučio otići iz kluba usred sezone!

14.12.2017 u 16:34

Bionic
Reading

Javier Mascherano dobio je od Barcelone dopuštenje da napusti klub i nastavi karijeru već ove zime u kineskoj nogometnoj ligi...

Podsjetimo, 33-godišnji Argentinac jedan je od miljenika navijača koji je tijekom osam sezona u Kataloniji igrao na svim pozicijima na kojima je trebalo igrati, uključujući i onu stopera, kao i defanzivnog veznjaka što najviše voli biti.

  • +10
La liga, Valencia - FC Barcelona Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Heino Kalis

Kada je postigao iz penala svoj prvi pogodak u dresu Barcelone prošle sezone na tribinama je bilo veliko veselje, a iako nije bio među glavnim strijelacima kluba, njegov doprinos pri osvajanju dvije Lige prvaka, četiri Primere i četiri Kupa kralja bio je velik.

Ove sezone Mascherano je odigrao šest utakmica u španjolskom prvenstvu, ali kod Valverdea je pao u drugi plan, jer trener preferira Umtitija i Piquea na stoperskim pozicijama, dok u veznoj liniji također ima boljih alternativi.

Dnevnik Sport javlja kako je Argentinac odlučio otići već ove zime i prekinuti ugovor, a od kluba je dobio odobrenje. Karijeru bi trebao nastaviti u kineskoj nogometnoj ligi, u dresu Habei Fortunea, uz vrlo pristojnu plaću kakvu dobiju svi ugledni nogometaši koji se okušaju na Dalekom Istoku.

Barceloni bi Mascheranovo iskustvo moglo nedostajati tijekom proljeća, a navijačima će sigurno faliti kao i sunarodnjaku Messiju, no uprava je odlučila poštivati želju nogometaša...