NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE

Je li ovo najduhovitiji post o odlasku Ivana Rakitića; legendarni napadač porukom prvo nasmijao pa raznježio hrvatsku javnost

23.09.2020 u 08:30

Bionic
Reading

Ne stišavaju se reakcije na odlazak Ivana Rakitića iz hrvatske reprezentacije. O njegovom iznenadnom umirovljenju oglasio se i bivši reprezentativac Ivan Klasnić

Reprezentativna mirovina 'Rakete' prva je vijest kod hrvatske sportske javnosti. Jedan od ključnih igrača Hrvatske na putu do svjetskog srebra, dokapetan koji je upisao 106 nastupa (uz 15 golova), odlučio je reći 'zbogom'.

'Teška srca donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, ali odlazim ponosan na sve što sam sa svojim sugiračima i prijateljima napravio u najdražem dresu, za koji smo jednako ginuli u prijateljskim utakmicama i u finalu Svjetskoga prvenstva. Kao mali sanjao sam obući dres reprezentacije svoje domovine, a na koncu je taj moj san potrajao 106 utakmica.

I sve što smo zajedno postigli kao momčad i kao nacija, zauvijek će ostati u mom sjećanju i u mom srcu, kao najveće dostignuće moje nogometne karijere. Sa suzom u oku opraštam se od dresa reprezentacije i od mojih suigrača i selim se na tribine, odakle ću ih bodriti s jednakim žarom, kao njihov najvjerniji i najveći navijač. Iznad svih Hrvatska...', poručio je prije dva dana Rakitić.

Njegov odlazak izazvao je reakcije izbornika Zlatka Dalića, kapetana Luke Modrića, donedavnih suigrača, bivših reprezentativaca, a duhoviti post posvetio mu je i nekadašnji napadač Ivan Klasnić.

'Dragi moj brat, prošlo je nekoliko godina od ove fotografije. Tada sam ti morao pokazati neke stvari, kako to sve funkcionira s nogometom. Brzo si ti to shvatio i uopće nisi bio toliko loš kako svi govore. Mogu zamisliti da ti nije bila laka odluka da više nećeš nosite naš sveti dres. Zahvaljujem ti na svakom trenutku koji sam smio provesti s tobom na terenu i zahvaljujem ti za sve što si napravio za našu Hrvatsku. Od srca ti želim sve najbolje! Tvoj Brat', napisao je Klasnić.