uz dopuštenje saveza

Je li ovo bio smišljeni potez Cristiana Ronalda? Znamo da je htio proslaviti svjetski rekord, ali on je profesionalac koji na takve detalje pazi....

02.09.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo na briljantan način je zaključio kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP protiv Irske, tijekom srijede navečer

Iako je Portugal na domaćem terenu gubio 0:1 sve do 89. minute, Cristiano Ronaldo je u završnici zabio dva gola za preokret te ne samo pobjedu svoje momčadi. Naime, postao je apsolutni rekorder u povijesti po broju golova jednog igrača za reprezentaciju (111).

Prilikom proslave drugog pogotka Cristiano Ronaldo je dobio drugi, parni žuti karton zbog kojeg ne može igrati u sljedećem kvalifikacijskom susretu (protiv Azerbajdžana 7. rujna).

No, prije toga Portugal će odraditi prijateljski susret protiv Katara, domaćina idućeg Svjetskog prvenstva, tijekom subote, ali Cristiano Ronaldo neće sudjelovati ni u tom ogledu.

Naime, Portugal je Cristianu Ronaldu dozvolio da se odmah priključi svom novom (starom) klubu Manchester Unitedu, u koji se vratio nakon dvanaest godina.

Od 2003. do 2009. godine Portugalac je u crvenom dresu Uniteda zabio 84 prvenstvena pogotka u 196 nastupa, nakon čega je preselio u madridski Real i potom Juventus. Krug se zatvorio i Cristiano Ronaldo je ponovno na Old Traffordu.