REKORDAN KLUSKI IZNOS

Je li moguće da je Everton uoči Hajduka tako puno platio pojačanje?

16.08.2017 u 12:51

Bionic
Reading

Gylfi Sigurdsson je novi igrač engleskog Evertona i po svemu sudeći igrat će već u prvoj utakmici play-offa Europske lige u četvrtak na domaćem terenu igra protiv Hajduka

Islandski reprezentativac, kojeg su hrvatski reprezentativci dobro upoznali početkom lipnja  u kvalifikacijama za SP (Island je slavio 1:0), službeno je postao novi igrač moćnog Evertona.

Kako pišu engleski mediji Everton će dojučerašnjem Sigurdssonovom klubu Swanseaju isplatiti oko 50 milijuna eura na ime odštete. Time je Sigurdsson postao najskuplje u povijesti kluba te je značajno nadmašio transfer Romelua Lukakua iz 2014. kada je oko 34 milijuna eura isplaćeno Chelseaju.

Iako Sigurdsson, koji igra na poziciji ofenzivnog veznog, slovi kao jedan od boljih igrača Premiershipa – koji je kao strijelac ili asistent sudjelovao u 22 gola svog kluba (9 golova i 13 asistencija!) - ovaj iznos je ipak iznenađenje za nogometne analitičare.

Mnogi se stoga s pravom pitaju je li moguće da je Everton uoči Hajduka toliko platio za pojačanje? Je li moguće da nogometaš Islanda - za koju je u 50 nastupa zabio 15 golova - vrijedi puno više od Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića i drugih?

Tako je trener Evertona Ronald Koeman dobio igrača po svom ukusu, a s obzirom na to da se na transferu Sigurdssona radi neko vrijeme (Swansea je odbila nekoliko ponuda!) ne čudi iznos koji su u Evertonu odlučili dati za njega.

Dodajmo kako je ovog ljeta Everton na pojačanja potrošio više od 100 milijuna eura. U klub se, nakon 13 godina u Manchester Unitedu, vratio Wayne Rooney, a na Goodison Park stigli su još i branič Michael Keane, veznjak Davy Klaassen te napadač Sandro Ramirez.

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL