TO BI BILO IZNENAĐENJE

Je li moguće da će on postati novi izbornik Engleske!?

29.06.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama otočkih medija, Arsene Wenger ozbiljan je kandidat za mjesto izbornika engleske nogometne reprezentacije...

Podsjetimo, Engleska je na Euru doživjela debakl ispadanjem od Islanda u osmini finala, a izbornik Roy Hodgson odmah je zatim dao ostavku. Sada je na čelnicima tamošnjeg Saveza pronaći mu zamjenu, nekoga tko bi uspio reprezentaciju podići na noge uoči SP-a u Rusiji 2018. godine.

Kandidata se spominje zaista mnogo, a među njima i naš Slaven Bilić, no dva dana nakon ostavke Hodgsona pojavio se novi favorit. Naime, britanski mediji tvrde da je trenutno glavni kandidat za vođenje Engleske na SP-u ni manje ni više nego Arsene Wenger.

Iskusni 66-godišnji Francuz vodi Arsenal već punih 20 godina, a na kraju sljedeće sezone trebao bi mu isteći ugovor. Za Wengera bi posao izbornika bio manje naporan i u skladu s godinama, no problem je što se tvrdoglavo drži klupe Arsenala, unatoč nezadovoljstvu dijela navijača koji smatraju da je vrijeme za promjenu.

Engleski nogometni savez navodno će dati Garethu Southgateu priliku godinu dana voditi reprezentaciju dok Wengeru ne istekne ugovor s Arsenalom i onda postaviti Francuza u ključnoj fazi kvalifikacija za SP.