TVRDI KURIR

Je li moguće; Ćiro Blažević svojom željom šokirao Hrvate?!

27.06.2013 u 10:40

Bionic
Reading

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević uskoro bi mogao pronaći novi angažman, ali ne u Kini kako je najavljivao, već kao izbornik Republike Srpske

Čelnici nogometnog saveza Srbije prije neki dan su uputili zahtjev nogometnom savezu BiH za odigravanje utakmice između Republike Srpske i Srbije 14. kolovoza. Izvršni odbor BiH saveza dao je suglasnost za održavanje utakmice, no još to moraju 'amenovati' u Fifi i Uefi.

Čim je krenula priča o mogućem odigravanju ovog ogleda, javio se i legendarni Čiro Blažević koji se nema ništa protiv da preuzme mjesto izbornika Republike Srpske. Nakon odlaska s klupe Zagreba, 'trener svih trenera'  prvo je rekao da odlazi u mirovinu, no nakon poslije par tjedana razmišljanja najavio je svoj novi odlazak u Kinu jer ga tamo 'izuzetno cijene'. No Ćiro bi umjesto daleke Kine i Pekinga mogao završiti u Banja Luci i Republici Srpskoj.

'To bi bilo veliko priznanje za mene. Nikada ne bih odbio takav poziv, uostalom zašto? Ovo podeblje je uvijek bilo prepuno talenata i sigurno bi vrlo brzo imali reprezentaciju za respekt. U Banjaluci imam puno prijatelja i siguran sam da bi nam se ambicije poklopile, a možda bi mi to bio i najveći izazov u karijeri. Dodatni je motiv stvarati nešto od nule', kazao je Blažević čije riječi prenosi srpski Kurir

Prije više od godinu dana, nakon što je Kosovo dobilo mogućnost igranja prijateljskih utakmica, predsjednik nogometnog saveza Republike Srpske rekao je kako će zatražiti da i njegov savez dobije mogućnost igranja prijateljskih utakmica 'jer ne vidi nijedan razlog da se to ne omogući i Nogometnom savezu Republike Srpske, koji je punopravni član Nogometnog saveza BiH, legitimno priznat od Fife i Uefe'.

Iako su srpski mediji prenijeli kako bi Ćiro preuzeo nogometnu reprezentaciju Republike Srpske, teško je očekivati da bi 'trener svih trenera' to zaista napravio, jer teško je zamislivo da bi čovjek koji je odveo Hrvatsku 1998. do trećeg mjesta na svijetu mogao sjeo na klupu Republike Srpske. Pokušali smo doći do legendarnog trenera da nam potvrdi ili demantira navode, ali mobilni telefon mu je bio isključen.