ŠPANJOLAC NIJE SRETAN

Je li McLaren izgubio Fernanda Alonsa u Indianapolisu?

01.06.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Fernando Alonso zbog eksplozije Hondinog motora nije uspio završiti utrku 500 milja Indianapolisa, a taj scenario udaljio ga je i od McLarena, vjeruju španjolski mediji...

Španjolski 35-godišnji vozač odlučio se za radikalan potez propuštanja Velike nagrade Monaka da bi nastupio na legendarnom američkom ovalu, a iako je bio konkurentniji nego što je to navikao posljednjih godina za volanom McLarena, zbog ekspozije motora nije uspio doći do cilja.

Indy 500, pobjeda Takume Sata Autor: YouTube

Razočaranje je to na kakvo je već navikao kad je Honda u pitanju, a španjolski mediji poput El Munda Deporitiva vjeruju da ga je neuspjeh u Indianapolisu još malo udaljio od McLarena.

Alonsu istječe ugovor na kraju sezone i očajnički mu treba pobjednički bolid u 2018. godini. Vjeruje se da su mu vrata Red Bulla zatvorena i da će teško do novog ugovora u Ferrariju, ali uvijek može doći do svađe Mercedesa s Hamiltonom koja bi mu otvorila mjesto za volanom pobjedničkog bolida.

'Imam više opcija nego ikad prije. Moram ih mirno prostudirati i odlučiti,' samouvjereno je izjavio Fernando Alonso ovih dana.

Dvostrukom prvaku svijeta uvijek je opcija i povratak u Renault s kojim je osvojio svoje jedine titule, no pitanje je mogu li Francuzi kreirati puno bolji bolid od McLarena. Spominje se i odlazak u Porsche i vožnju 24 sata Le Mansa. U svakom slučaju, Fernando ostaje najplaćeniji vozač današnjice i jedan od najtraženijih. No, pitanje je hoće li dobiti pobjednički bolid sljedeće sezone. Nije ga dobio već jako dugo...