NIŠTA OD KAZNENOG POSTUPKA

Je li Mandžukić pozdravljao generale? Koga briga, nije kriv!

27.11.2012 u 15:45

Bionic
Reading

Njemačko državno tužiteljstvo priopćilo je da neće pokrenuti postupak protiv dvojice Bayernovih nogometaša, našeg Marija Mandžukića i švicarskog Xherdana Shaqirija, zbog proslave pogotka u ogledu Nürnberga i Bayerna (1-1) odigranom 17. studenoga

Nakon ranog gola u 3. minuti hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić otrčao je prema Bayernovim navijačima i vojnički im salutirao, a neki su mediji takvu proslavu protumačili kao salutiranje nedavno oslobođenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, što je izazvalo polemike ima li politici mjesta u sportu.

U slavlju se Mandžukiću na sličan način pridružio švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri, inače rođen na Kosovu.

Nakon primljena dva pojedinačna e-maila po tom pitanju, očito s pritužbama na račun dvojice Bayernovih igrača, Njemačko državno tužiteljstvo pokrenulo je istragu, ali od kaznenog postupka neće biti ništa. Navodno je sporna bila visoko uzdignuta ruka dvojice nogometaša, što je neke podsjetilo i na nacistički pozdrav.

'Gledajući cijeli tijek te situacije, nemamo razloga vjerovati da su igrači željeli demonstrirati kazneni nacistički pozdrav', priopćilo je tužiteljstvo, kako prenosi njemački Goal.com.

Iako je nakon utakmice Mandžukić kazao da je salutiranje bilo u čast generalima, da bi kasnije stiglo malo drugačije objašnjenje, danas je to nebitno. Koga briga, jer Mandžo je oslobođen. Ništa od kaznenog progona...