prva utakmica 1/4

Je li Liverpool već u pola sata riješio pitanje prolaska u polufinale?

09.04.2019 u 23:00

Bionic
Reading

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola su kao domaćini slavili protiv Porta s 2:0 i stekli veliku prednost pred uzvrat sljedeće srijede u Portugalu

Pogotke su za Liverpool polučili Naby Keita (6) i Roberto Firmino (26). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za domaćine.

Liverpool je rutinski došao do pobjede nad Portom, zahvaljujući dva gola postignuta u ranoj fazi utakmice, no treba reći da je napadač Porta Malijac Moussa Manega promašio čak četiri velike prilike na utakmici.

  • +2
Liverpool - Porto (prva utakmica četvrtfinala LP-a) Izvor: Pixsell / Autor: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

Ova dva suparnika sastali su se i lani u osmini finala, a tada je Liverpool bez teškoća prošao dalje s ukupnih 5:0. 

'Redsi' su poveli već u petoj minuti kada je Gvinejac Naby Keita primio pas Firmina i odmah pucao s desetak metara, a lopta je pogodila jednog braniča Porta i završila u mreži.

U 26. minuti već je bilo 2:0 nakon precizne akcije i dodavanja Alexandera-Arnolda koje je Roberto Firmino poslao u praznu mrežu. Potom je u 30. i 32. minuti napadač Porta Marega promašio dvije izgledne prilike, ali na odmor se otišlo s dva gola prednosti za Liverpool.  

Marega je u 69. minuti propustio i treću veliku priliku za goste, dok drugo poluvrijeme nije odigrano ni u približno tako jakom ritmu kao prvo. Porto se povukao i tražio priliku iz protunapada, pa je u 78. minuti Malijac Moussa Marega je ponovno bio u velikoj šansi, ali je pucao opet neprecizno.