BRAZILAC JE DAO SVOJE

Je li došao kraj Felipea Masse u Formuli 1?

15.08.2016 u 18:53

Bionic
Reading

Razočaravajući rezultati Felipea Masse za volanom Williamsa u posljednjim utrkama doveli su do toga da se iskusni Brazilac našao vrlo blizu gubitku mjesta u Formuli 1...

Punih 15 sezona Massa je u Formuli 1, a svoje najslavnije trenutke doživio je 2008. godine kada se do posljednjeg kruga zadnje utrke borio s Lewisom Hamiltonom za naslov prvaka. Sljedeće godine opruga otpala s bolida Rubensa Barrichella ozlijedila mu je glavu u Mađarskoj i više se nikad nije vratio na sam vrh elitnog automobilističkog natjecanja.

U posljednje tri sezone 35-godišnji Brazilac vozi za Williams, s kojim se u četiri navrata popeo na pobjedničko postolje, ali ove sezone je jako pao. Posljednje utrke uoči ljetne pauze bile su zbilja razočaravajuće za Massu koji se često borio ispod 15. mjesta i bio jako daleko od timskog kolege Valtterija Bottasa. Sve je to dovelo do sumnje u njegove vozačke sposobnosti i mogao bi ostati bez svog mjesta u Formuli 1.

Williams uoči nove sezone razmišlja o dovođenju Jensona Buttona, kao i Sergija Pereza, a Valtteri Bottas u slučaju promjena bi definitivno prije ostao u ekipi od Masse. Ljeto je obično razdoblje kad se u Formuli 1 donose konačne odluke o vozačkim postavama za sljedeću sezonu pa Felipe možda više uopće neće imati priliku vožnjom na stazi obraniti svoje mjesto u sportu.

Ako dobije otkaz u Williamsu, Massa vjerojatno neće imati drugih opcija. Doduše, vjerovalo se i da mu je došao kraj prije tri godine kad je napustio Ferrari pa su ga vjerni bogati sponzori doveli u momčad Sir Franka Williamsa. Ovaj je put ipak tri godine stariji, nije pobijedio osam sezona i za njim neće trčati ni najslabije F1 momčadi...