IZLAZAK IZ SJENE

Je li Čačić pretjerao: Koliko smo stvarno dobri?

14.10.2015 u 09:31

Bionic
Reading

Nakon uspješno obavljenog 'elementarnog' dijela posla Ante Čačić ničim izazvan postavio je letvicu - na francusku razinu

'Vrijeme je da izađemo iz sjene 'vatrenih',' ispalio je nakon 0:1 na Malti trener Hrvatske i tako sjećanje vratio na slavna nogometna vremena. Četvrtfinale i poraz od Nijemaca (i suca Sundella) u Engleskoj, te slavna francuska svjetska bronca mogla je postati 'trilogijom' u Austriji, no Sentürk i Turci ugasili su nam snove u Beču.

Sve to zajedno nema veze s idućim ljetom. Piše se nova priča neopterećena legendama i posrtajima, prvenstvo na koje nam igrači odlaze u naponu snage i na kojemu je lakše nego inače (kao i u kvalifikacijama) proći prvi krug. Ako tamo dođu, kreće bitka za slavu.

Asortiman na koji Čačić može računati za Francusku je pozamašan. Veza iz 'El Clasica' i sjajni Perišić garancija su prilike, a ako Mandžukić opet na veliko natjecanje dođe u velikoj formi šanse dodatno rastu. Golman je vrhunski, a obrana stabilna (iako bez velike širine kadra) i Hrvatska će biti među 'underdogsima'. Napadačima iz drugog plana.


Jasno je da na ovakvim manifestacijama odlučuju sitnice, ali ne nedostaje argumenata za pravo na pokušaj. Iskustvo je tu, u klubovima pokazuju da su svjetski vrh. Na Čačiću je da im pronađe najbolje uloge na terenu i - pokuša... Svoj stav izrazite u anketi ispod teksta.