MRAVI NEMOĆNI

Jasminu Repeši prvi trofej s Cedevitom!

27.02.2014 u 22:13

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite na svom su parketu svladali Zagreb rezultatom 86:68 i tako osvojili Kup Krešimira Ćosića po drugi puta u svojoj povijesti

U uvodnom danu završnog turnira Zagreb je izbacio Cibonu, a Cedevita Zadrane, da bi u finalu u dvoboju bez pretjerane neizvjesnosti hrvatski kup otišao u vitrine Cedevite. Prvi su ga puta osvojili prije dvije godine (također protiv Zagreba), a ovaj drugi trofej ujedno je i prvi u trenerskoj eri Jasmina Repeše koji je ovoga ljeta došao s ciljem ispuniti ambiciozne planove Cedevitine uprave.

Zagreb je dobro parirao u prvoj četvrtini, ali bilo je jasno vidljivo da je ovaj dvoboj jednosmjernog tipa. Cedevitini tornjevi zauzeli su obruče, a niti zona nije bila ni približno ubitačno oružje Jusupove momčadi kao što je to bila u polufinalu protiv Cibone.

Cedevita je u drugom periodu stvorila zalihu 15-ak koševa koju načelno nije ispuštala do kraja dvoboja. Krajem treće četrvtine Zagreb je na krilima prilično glasne navijačke podrške odlučio skupo prodati kožu i maksilnim angažmanom vratili su se na jednoznamenkasti zaostatak, no pravih dilema nije moglo biti i na kraju je Toni Brnas tricom smanjio na konačnih 86:68.

Cedevitu su u finalu predvodili Miro Bilan s 20 postignutih koševa, te Smith sa 15 dok je u Zagrebovim redovima (Brnas igrao sa zaptitnom maskom zbog ozljede nosa) prednjačio Novačić sa 16 koševa, te Halilović i Vuković sa po 14.

'Sasvim zasluženo smo osvojili trofej. Tražio sam i dobio energetski angažman svojih igrača i dovoljno smo dobro održavali koncentraciju za slavlje protiv Zagreba,' kaže Repeša koji je postao prvi trener s osvojena tri hrvatska kupa.

'Je li? Ajde, lijepo... Nisam znao,' kaže trener Cedevite i izbornik koji je svladao sina Dinu koji je pomoćni trener Zagreba.

Cedevita je tako inicirala slavlje koje će potrajati dugo u noć, a osim rezultatom mogu biti ponosni i na organizaciju završnog turnira. 'Derbi' s Cibonom u finalu zasigurno bi im dupkom napunio dvoranu, ali i ovako se okupilo oko dvije tisuće ljudi, i sve zajedno je dobilo konture sasvim pristojnog štimunga. Iako, nakon pet uzastopnih završnica održanih u Zagrebu vrijeme je da se o pobjedniku Kupa Krešimira Ćosića iduće godine dlučuje negdje drugdje. Primjerice - u 'zaboravljenim' Jazinama...