PROMJENE U BiH

Jarni i Sarajevo dobili novog, bogatog gazdu

25.12.2013 u 18:21

Bionic
Reading

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Cardiff Cityja Vincent Tan danas je postao većinski vlasnik BiH prvoligaša Sarajeva kojeg od početka prosinca vodi hrvatski stručnjak Robert Jarni.

U klubu nisu željeli govoriti o financijskim detaljima ugovora, no mediji u BiH navode kako je Tan obećao da će u klub odmah uložiti 1.5 milijuna eura.

'Potpisali smo ugovor kojim se definiraju buduće investicije i upravljačka prava. Sve je u skladu sa statutom kluba i zakonima ove države. Tan je već prebacio dio sredstava', kazao je generalni direktor kluba Dino Selimović.

Tanovim ulaskom u klub vratit će se dugovi, odblokirati računi, a klub će se dugoročno financijski stabilizirati. Uskoro će se formirati i novi Nadzorni odbor u koji će ući ljudi iz Sarajeva, Engleske i Malezije. Sarajevo se već duže vrijeme nalazi u financijskim problemima, a trenutačni dugovi su oko pola milijuna eura. Milijarder iz Malezije ovoga je ljeta započeo pregovore sa čelnicima Sarajeva od kojih je zahtjevao plan otplate dugova i investicijski plan za iduće tri godine.

FK Sarajevo je osnovan 1946. godine, a za vrijeme bivše države dva puta je bio prvak, a dva naslova je osvojio i u Bosni i Hercegovini.

Mediji u BiH navode kako Tan nema namjeru mijenjati grb i boje sarajeva što je učinio s Cardiff Cityjem što je razbjesnilo tamošnje navijače.