SVE U ZNAKU DESETKE

Janičina vesela obljetnica u sjeni bratove operacije

14.02.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Najsvestraniji skijaš današnjice i aktualni pobjednik svjetskog kupa Ivica Kostelić u ponedjeljak je bio na - jubilarnoj desetoj operaciji. A na Valentinovo 2002, prije deset godina, u Salt Lake Cityju, njegova sestra Janica osvojila je prvo olimpijsko zlato

'Deset općih anestezija je iza mene, devet operacija koljena i jednom sam vadio šarafe. Opća anestezija je dosta ugodna stvar. Šalim se, frka je samo hoćeš li se probuditi', rekao je Kostelić, a što je drugo i mogao nego šaliti se. Istu operaciju imao je i 2009. godine, također nakon superkombinacije u Val d'Isereu zbog čega je propustio SP.

'Zbog višegodišnjeg opterećenja došlo je do novog oštećenja meniska. A zašto u pravilu strada desno koljeno? Čim nastane jedna ozljeda, kao što je bila ona u siječnju 1998. godine kada mu je operirao prednji križni ligament, koljeno ostaje bez stabilnosti koju ima zdravo koljeno', objasnio je dr. Igor Borić, koji je dijagnosticirao Ivičinu ozljedu.

Može li to na Ivicu utjecati i za 10-15 godina?

'Ako i dalje bude imao jake mišiće nakon karijere, a ne bude imao neke prevelike napore, tijelo će normalno funkcionirati i dalje', dodala je dr. Nataša Desnica.

Janica Kostelić išla je čak 12 puta pod nož (koljena, slijepo crijevo, štitnjača), Ivica je trenutačno na desetoj operaciji koljena.

No, baš danas, u moru ovih nesretnih vijesti za obitelj Kostelić, i jedan 'veseli' detalj. Doduše, taj detalj zaslužuje puno više prostora, iako smo sigurni da Janici nakon ove Ivičine ozljede uopće nije do zadovoljstva. Naime, na Valentinovo prije deset godina, na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju Janica je uzela svoje prvo olimpijsko zlato. Bilo je to u kombinaciji. Nakon toga, Janica je na istim igrama u Americi uzela još zlato u slalomu i veleslalomu te srebro u super-G-ju.