SPEKTAKL

Janica i Ivica skijat će od Katedrale do Manduševca

18.11.2016 u 10:16

Bionic
Reading

Ove sezone slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu vozit će se 3. siječnja (skijašice) i 5. siječnja (skijaši). No pravi će spektakl biti utrka legendi u samom srcu Zagreba

Snježna kraljica slavi 11. izdanje, a ovosezonsko će, po svemu sudeći, biti najspektakularnije dosad. Organizatori su pripremili veliko iznenađenje jer bi se jedna od popratnih utrka, ona u kojoj nastupaju skijaške legende, trebala voziti u samom centru Zagreba.

Start slalomske utrke legendi zamišljen je na platou ispred Katedrale, staza bi išla Ulicom Tome Bakača, a cilj pored Manduševca. Staza bi bila dugačka 300-tinjak metara, dovoljno da se najveći skijaši i skijašice provezu na oduševljenje brojnih navijača. Spomenimo samo kako su proteklih godina na Sljemenu skijali Alberto Tomba, Ingemar Stenmark, Franz Klammer, Marc Girardelli, Michaela Dorfmeister... Janicu Kostelić ne treba ni isticati, jedna od najboljih skijašica svih vremena bezrezervno pomaže u organizaciji Snježne kraljice, mnoge zvijezde dolaze samo zbog veza i poznanstava s Janicom.

Dodatnu težinu ovosezonskom izdanju Snježne kraljice daje i činjenica kako je Ivica Kostelić već ranije najavio kako bi se od skijanja želio oprostiti baš u Zagrebu. Prilika je to da to učini i na Sljemenu, ali i u samom središtu Zagreba. Idealan oproštaj skijaškog velikana, posljednji lauf od Katedrale do Manduševca pred tisućama navijača. Ivica je to definitivno zaslužio, a to mu može priuštiti samo hrvatska metropola!

Utrka u Bakačevoj ulici bila bi nevjerojatna promocija za glavni grad Hrvatske, posebice jer bi se održala za vrijeme Adventa u Zagrebu, a službeno bi bila jedina utrka u najužem centru grada na svijetu. Istina, FIS je svojedobno organizirao paralel slalome u Münchenu i Moskvi, no... Utrka u Moskvi nije zaživjela, ostala je ona u Münchenu, a od ove sezone će se voziti u švedskom Stockholmu. Ali ne u samom centru!

Zagrebačka utrka legendi imat će i rođendanski karakter jer Svjetski skijaški kup baš 5. siječnja 2017. slavi okruglih 50 godina postojanja, pa će najveći skijaši i skijašice zasigurno prihvatiti poziv i doći u Zagreb uveličati proslavu. Ideja je organizatora, ako vremenske prilike dozvole, da staza u Bakačevoj ulici ostane otvorena još desetak dana nakon Snježne kraljice, pa će i pučanstvo moći baciti koji lauf u samom srcu Zagreba.