MAKSIMIR - 20 SATI

Jaka Norveška novi test za Hrvatsku

12.10.2010 u 08:01

Bionic
Reading

Nakon uspješno odrađenog posla u Izraelu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, hrvatsku nogometnu reprezentaciju danas (20 sati) u Maksimiru očekuje prijateljski dvoboj protiv Norveške

Sudar Hrvatske i Norveške je ogled dviju vodećih momčadi u kvalifikacijskih skupinama. O snazi gostujuće družine najbolji govori podatak da joj u leđa gledaju Portugal i Danska. I Norvežani su, kao i 'kockasti', u posljednjem službenom susretu upisali tri boda (Cipar).

'U odnosu na Cipar, na teren ću poslati osam novih igrača, a vjerujem da će tako nešto napraviti i Bilić. Znam da Hrvati vole držati loptu u nogama i imati duge napade, dok smo mi mnogo direktniji', rekao je norveški izbornik Egil Olsen koji izuzetno cijeni Hrvatsku.

'Mislim da ste prvi favorit skupine', dodao je.

Norvežani bi trebali istrčati u sastavu Jarstein – Ruud, Demidov, Hangeland, J. A. Riise – Jenssen - Braaten, Henriksen, Vaagan Moen, Pedersen – Abdellaoue.

Što se tiče Bilićevih izabranika, poznato je da su zbog ozljede za ovaj ciklus još ranije otpali Petrić i Jelavić, a nakon Izraela ozlijedio se i Olić. Osim njih, A selekcija je lišena usluga Rakitića i Lovrena koji su pridodani mladoj reprezentaciji.

Tako će Bilić poslati na travnjak sljedećih 11: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić – Vukojević, Pranjić, Mandžukić, Modrić, Kranjčar – Eduardo.

'Norveška je velika reprezentacija i moramo paziti na njenu kontru i polukontru. Nastojat ćemo se nametnuti, ali moramo brzo reagirati u slučaju da izgubimo loptu. Ovaj susret nema kvalifikacijski naboj, no pobjeda u subotu odlična je pozivnica za ljude da dođu u Maksimir i podrže nas', govorio je Bilić, kojem bi u slučaju trijumfa to bila 33. pobjeda (47 utakmica) na klupi reprezentacije, čime bi se izjednačio s Blaževićem kojem su za to trebala 72 dvoboja.

Inače, u prodaji su karte za tribinu zapad dolje (80 kuna), istok (60 kuna) i sjever (30 kuna).

Zadnja pobjeda Hrvatske