NITKO KAO KLOPP

Ja sam heavy metal trener i želim Ibrahimovića

04.11.2013 u 22:03

Bionic
Reading

Karizmatični trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp (46) istaknuo je da voli 'heavy metal' nogomet, te da bi želio surađivati sa Zlatanom Ibrahimovićem, jer ga 'ludi igrači vole'

'Iako smo različiti po shvaćanju nogometa, sviđa mi se Arsene Wenger. On preferira nogomet sa puno posjeda lopte, puno dodavanja. To je kao sviranje violine, a ja volim heavy metal,' kazao je Klopp za engleski Guardian uoči susreta 4. kola Lige prvaka, u kojem u srijedu Borussia dočekuje Arsenal. Prije dva tjedna u Londonu je slavio njemački klub sa 2-1.

'Da sam kao klinac gledao nogomet kojeg posljednjih godina igra Barcelona, onda bih se bavio tenisom. To je uspavanka. Ja volim borbu, kiša, težak teren, svi su blatnjavi od glave do pete, i nakon utakmice su toliko umorni da ne mogu igrati sljedećih mjesec dana. Neki će vam treneri reći da nije bitno da li ste kao ekipa pretrčali više od protivnika, ali ja obožavam kad pročitam da smo pretrčali 10 kilometara više. Ako daš sve od sebe, nema jamstva da ćeš dobiti sve, ali možda nešto ipak dobiješ,' ističe trener Borussije.

'Kad čujem da bi navijači Arsenala voljeli da naslijedim Wengera, to vas čini ponosnim. Bolje je to, negoli da nitko nije čuo za vas, ali meni nije važno da se osjećamo ponosno, to je bitno mojoj mami,' rekao je Klopp.

Kada ga naljute onda Klopp izgleda ovako...


On je priznao da je tijekom ljeta bilo ponuda iz engleskih klubova, ali nije želio reći imena. No, nije tajna da su ga željeli Manchester City i Chelsea, ali su se morali zadovoljiti sa Pellegrinijem, odnosno Mourinhom.

Nedavno je produžio ugovor do ljeta 2018., a objašnjavajući svoju odanost prema Borussiji Dortmund, on kaže da je vrijedno zaljubiti se u takav klub, jer to je 'čisti nogomet'.

'Kad izlazite iz tunela na Westfalen stadion to vam je kao porođaj, na kraju vidite ono najbolje što svijet nudi. Borussia Dortmund je jedini klub na svijetu gdje igrač zna da ću mu biti trener još barem četiri i pol godine. A nogometaši su slični novinarima, i misle si 'evo sada mi drži prodiku, a čim dođe poziv od Real Madrida, onda će uzeti kofere i otići'. U Borussiji nije tako, pa vas onda igrači slušaju i uvažavaju ono što im govorite,' napomenuo je Klopp.

Klopp ima fantastične poglede na nogomet


A igrači Dortmunda ga obožavaju, pa je Nuri Sahin izjavio 'da bi išao glavom kroz zid za njega', a Neven Subotić da su Kloppove upute 'poput Božjih riječi'.

Klopp je izjavio da bi volio surađivati sa Zlatanom Ibrahimovićem.

'Ne bih imao problema, dobro bi se slagali. Ne znam zašto, ali ludi igrači me vole,' rekao je.

Priznao je da nije tip za kućne poslove: 'Ako bih morao sam napraviti kuhinjski stol, to bi trajalo 30 ili 40 godina, jer imam dvije lijeve ruke.'

Klopp u svlačionici želi najvećeg ekscentrika među genijalcima


Nakon što je prošle sezone u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Borussia deklasirala Real Madrid sa 4-1, analitičari su izračunali da je početna postava Reala skoro osam puta skuplja od Dortmundove.

'Važne su nove ideje, a ne novac. Uvijek želte biti onaj koji će pobijediti klub koji ima više novca,' kazao je Klopp.