ZVIJEZDA KNICKSA

J.R. Smith najbolji šesti igrač NBA lige

23.04.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Košarkaš New York Knicksa, 27-godišnji bek-šuter J. R. Smith, proglašen je za najboljeg šestog igrača NBA lige za sezonu 2012/2013.

Smith je dobio nagradu za status u momčadi koji na početku sezone uopće nije ni želio. Naime, Smith se izjasnio da želi startati u utakmice, ali nakon razgovora s trenerom Mikeom Woodsonom je prihvatio činjenicu da će ulaziti s klupe.

To se za Knickse pokazalo kao dobitna kombinacija, odnosno dodatan impuls tijekom utakmica cijele sezone, u kojoj su po prvi put nakon 1994. godine osvojili divizijski naslov. Smith je u 80 utakmica kada je ulazio s klupe prosječno ubacivao 18.1 poen, te je zabilježio čak 29 susreta u kojima je prebacivao 20 koševa kao "rezervni" igrač.

Smith je u konačnici uvjerljivo slavio ispred Jamala Crawforda, igrača Los Angeles Clippersa. Igrač Knicksa je od 121 novinara i televizijskog komentatora zaradio 484 poena, dok je Crawford dobio 352. Čak 72 novinara su smjestila Smitha na prvo mjesto svog popisa, dok je svega 31 glasalo za Crawforda kao najboljeg šestog igrača lige.

'Samo sam želio svima dokazati da mogu biti timski igrač i da je jedino momčad bitna', rekao je Smith na konferenciji za novinare na kojoj je prisustvovala njegova obitelj, suigrači i trener Woodson.