nesvakidašnji prizor

Izronjena je Olimpijska baklja; stiže u ruke najbržem vozaču ovogodišnje VN Monaka

19.06.2024 u 09:25

Bionic
Reading

Olimpijska baklja se danas vratila na kontinentalnu Francusku nakon putovanja kroz vode Mediterana. Baklju je donijela atletičarka Alice Modolo, koja je ronila na dubini od oko 40 metara ispod površine Sredozemnog mora, blizu luke Villefranche-sur-Mer

Nakon putovanja kroz Tahiti i brodskog plovidbe do Guadeloupea, zatim Martiniquea i Antila, olimpijska baklja je zaronila u luku Villefranche, poznatu po svojoj dubini koja je povlašteno mjesto za ronilačke treninge i natjecanja.

Ovo nije prvi put da je olimpijska baklja pod vodom; prvi put se to dogodilo na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000., kada je tri minute bila pod vodom u blizini Velikog koralnog grebena, dok su se prije Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine ronioci izmjenjivali na dubini od 13 metara u Bajkalskom jezeru.

Danas je atletičarka Alice Modolo zaronila kako bi preuzela 'vodenu' baklju, koju je potom zamijenila klasičnom olimpijskom bakljom te je čamcem prevezla do obale. Baklja će danas posjetiti Monako, gdje će je dočekati vozač Formule 1 Charles Leclerc, a nosit će je princ Albert od Monaka i njegova supruga Charlene. Kraj dana će olimpijska baklja obilježiti šetnjom poznatim šetalištem u Nici, a nosit će je nekoliko žrtava terorističkog napada koji se dogodio 14. srpnja 2016. godine.