živo na poljudu

Iznos kojeg će Hajduk dobiti za Jaira u skladu je s učinkom Brazilca; Gustafsson pokušao objasniti zašto jedan od najvećih talenata ne dobiva više minuta

19.08.2021 u 17:45

Bionic
Reading

Brazilac Jairo otputovao je na Cipar, gdje je obavio liječnički pregled te je stavio potpis na ugovor s Pafosom. Hajduku bi trebalo pripasti oko 500.000 eura odštete, uz moguće bonuse. A dok se čeka realizacija tog transfera, trener Gustafsson priprema se za okršaj s Hrvatskim dragovoljcem

Brazilski je napadač u prve dvije sezone svog boravka na Poljudu bio dobar i pucački raspoložen, pa je u te dvije sezone ukupno zabio 22 gola. Već u trećoj učinak mu se srozao, te je u 24 nastupa zabio tek jedan gol. U ovoj sezoni igrao je u četiri dvoboja, ali skupio tek 69 minuta.

Jasan je to signal da se ljubav približila kraju, a ovog četvrtka sve je potvrđeno, jer Jairo je potpisao ugovor na Cipru. Pri tom bi u blagajnu Bijelih stiglo 500.000 eura, a koje bi mogli 'podebljati' bonusima.

'Želio bih se zahvaliti cijelom klubu na svemu što su učinili za mene u ove tri godine provedene u Hajduku, a posebno navijačima na nevjerojatnoj podršci koju pružaju', poručio je Jairo na odlasku za službenu web-stranicu kluba.

Stigao je na Poljud u srpnju 2018. godine iz grčkog PAOK-a. Za Bijele je debitirao u prvenstvenom susretu s Osijekom. Ukupno je u bijelom dresu upisao 110 službenih nastupa u kojima je postigao 26 golova i upisao 22 asistencije.

Posljednju utakmicu za Bijele odigrao je u zadnjem prvenstvenom kolu u 2:0 pobjedi protiv Slaven Belupa.

Trener Gustafsson pozdravio se s Brazilcem te je na put prema Zagrebu, na utakmicu 6. kola HT Prve lige protiv Hrvatskog dragovoljca (petak, 20 sati, Arenasport 3, MAXtv), krenuo bez njega.

A hoće li putovati golman Lovre Kalinić i Mario Vušković?

'Trenirali su, ali Vušković ne ide, nije još spreman, tek je počeo i nije mogao trenirati na nivou da bude spreman za nastup. A Lovre će biti s nama, ali vjerujem da je Posavec dosad pokazao da i na njega možemo računati. Da spomenem i Kačaniklića, on bi trebao biti spreman nakon pauze', objasnio je Gustafsson.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +7
Hajduk - Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Aktualna je i priča oko minutaže Marina Ljubičića...

'Kao i svaki mladi igrač ima svoje uspone i padove, vidjeli ste protiv Tobola u Splitu, bio je na vrhuncu, a onda u uzvratu i nije bio baš dobar... Ja moram biti mudar da mu dajem minutažu kako treba. Naravno da računamo na njega i dobit će svoju minutažu. Može se dogoditi već sad protiv Dragovoljca da bude u prvom sastavu, od prve minute, zašto ne?'.

A kako će Bijeli do pobjede, četvrte prvenstvene u nizu, s kojom bi se približili možda i 100-postotnom kolovozu Op.a. ostaje im onda još samo utakmice protiv Rijeke 29. kolovoza na Poljudu)?

'Dolazimo u Zagreb nakon teške utakmice protiv Slaven Belupa, očekujem sličan meč kao protiv Koprivničana, s tim da mi moramo igrati još bolje. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, to nam je imperativ i vrlo važno'.