I DALJE GLAVNA TEMA

Izjave Neymara, ali i Realove zvijezde opet zakuhale priču; trener PSG-a smiruje situaciju

21.07.2019 u 16:38

Bionic
Reading

Brazilac Neymar hvali igrače Real Madrida, u isto vrijeme Marcelo je pun komplimenata na račun sunarodnjaka, a to može značiti samo jedno, na Santiago Bernabeu i dalje razmišljaju o dovođenju zvijezde PSG-a

Opet se zakuhalo oko Neymara. Navikli smo da se gotovo svaki dan plasira neka vijest o načinu na koji Barcelona pokušava vratiti Neymara, ali u zadnja 24 sata ime Brazilca se sve više spominje u kontekstu prelaska u Real.

Tome pridnose i izjave samog Neymara koji je odjednom počeo na sva usta hvaliti igrače madridskog velikana, možda buduće suigrače.

'Najbolji suparnički igrač protiv kojeg sam igrao je Sergio Ramos. On je fantastičan centralni branič, a ono što je još bolje da zabija puno golova', rekao je Neymar pa se dotakao i Vinicusa Jr.

'On je jako mlad nogometaš, ali s vremenom može postati nevjerojatan igrač. Postat će jedan od najboljih i kandidat za Zlatnu loptu. On je odličan dečko, jako ljubazan. Nadam se da će puno toga postići, jer to zaslužuje.'

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pohvale dolaze i iz suprotnog smjera. Marcelo je tako pričao o Neymaru i dao naslutiti da se nešto kuha.

'Neymar je nepredvidiv. Kada branič misli d aće napraviti jedno on učini nešto drugo što nije moguće zaustaviti. Imati Neymara u Realu bilo bi ogromno zadovoljstvo. U klubu moraju napraviti sve da potpisuju najbolje na svijetu i njegova prošlost u Barceloni ne bi trebala biti problem', rekao je Marcelo te napravio usporedbu s novim Realovim pojačanjem Edenom Hazardom.

'Eden je vrhunski igrač, kao i Neymar posjeduje kvalitete da bude među pet najboljih. On je impresivan. Njih dvojicu ne moežete uspoređivati, ali Neymar je za mene bolji.'

  • +3
Eden Hazard stigao u Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Inače, dovođenje Neymara u Real neće biti lako, jer je 'kraljevski klub' na nove igrače već platio odštete u visini 303 milijuna eura, a prodao je za samo 115. U tom segmentu poslovanja je u minusu 188 milijuna eura. Dakle, kada bi i kupili Neymara za neki ogroman iznos (200-300 milijuna eura) jasno je da bi onda krenula rasprodaja sadašnjih zvijezda u svlačionici na Santiago Bernabeu.

Dodajmo, da Neymar nije igrao ni u drugoj pripremnoj utakmici PSG-a protiv njemačkog drugoligaša Nürnberga (1:1) što je povećalo glasine o mogućem odlasku, a li sve je po tko zna koji puta smirio trener Thomas Tuchel.

'Bit će s nama u avionu za Kinu i igrat će protiv Intera 27. srpnja. Prošao je dodatne testove, a namjerno se nije priključivao momčadi, jer smo mu dali tjedan dana da se vrati u optimum fizičke spremnosti', kazao je njemački strateg.