BLIŽI SE DAN ODLUKE

Izjava koja se nikako neće svidjeti čelnicima Uefe; postoji mogućnost da im se oduzme domaćinstvo Eura

  • Autor: D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.04.2021 18:35
  • Objavljeno 12.04.2021 u 18:35
tportal

Izvor: EPA / Autor: Matthias Hangst / POOL

Grad München u ovom trenutku ne može jamčiti da će gledatelji, čak i u smanjenom broju, moći doći na Allianz stadion i uživo pratiti utakmice odgođenog Europskog nogometnog prvenstva koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine

München je jedan od 12 domaćina, ali postoji prijetnja da će Europski nogometni savez (UEFA) uskratiti domaćinstvo onim gradovima koji neće moći primiti gledatalje na stadione, zbog protuepidemijskih mjera u borbi s Covidom-19.

'Iz današnje perspektive, ne možemo odbaciti mogućnost da gledatelji neće moći ići na utakmice u lipnju zbog sadašnje situacije sa zarazom i odgovarajućih mjera koje je su donijele zdravstvene institucije Bavarske', izjavio je u priopćenju gradonačelnik Münchena Dieter Reiter.

Osam gradova je obećalo da će gledatelji moći na tribine njihovih stadiona, a UEFA je od Münchena, Rima, Bilbaa i Dublina tražila da najkasnije do 19. travnja dostave dodatne informacije o situaciji s gledateljima. Tada će Izvršni odbor UEFA-e donijeti konačnu odluku o domaćinstvima.